YOİKK yarın toplanacak

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulunun (YOİKK) 20. Toplantısı yarın Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başkanlığında yapılacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2014 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YOİKK yarın toplanacak

Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, toplantıda "Teknik Komiteler 2014-2015 Eylem Planı" masaya yatırılacak.

Toplantıya, YOİKK üyesi kamu kurumlarının müsteşarları ile TOBB, TİM, TÜSİAD, YASED ve MÜSİAD başkanlarının da katılmaları bekleniyor.

Toplantıda, YOİKK platformunda, bir önceki dönemde üzerinde çalışmalar yürütülen eylemler ile önümüzdeki bir yıl yürütülecek çalışmalara kaynak teşkil edecek "Teknik Komiteler 2014-2015 Eylem Planı" ve planın hazırlanması süreci hakkında bilgi verilecek. YOİKK üyelerinin yeni eylem planı ile ilgili nihai değerlendirmelerinin ardından eylem planı kesinlik kazanacak.

2014-2015 Haziran dönemini kapsayacak şekilde özel sektörün talepleri ve öncelikleri dikkate alınarak hazırlanan planda 62 eylem bulunuyor.

Eylemlere ilişkin çalışmalar, eylemlerle uygulamaya konulacak iş programları ile takip edilecek. Eylem planı kapsamında 26 mevzuat değişikliği ve 42 idari ve diğer değişiklik yapılması öngörülüyor.

Toplantı ile kesinlik kazanacak eylem planı çerçevesinde, özel sektör ile birlikte, reform niteliğinde yürütülecek çalışmalar ile sürdürülebilir büyümeye olanak sağlayacak daha elverişli bir yatırım ortamının oluşturulması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber