Öğrenci yurtları yaz süresince turizmin hizmetinde olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2006 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), özellikle sahil kentleri ile büyük şehirlerdeki üniversite öğrencilerinin barındığı bazı yurtları turizm amaçlı hizmete açmaya hazırlanıyor.

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, Kuruma bağlı yurtların, geçen yaz, öğrenciler dışındaki vatandaşlara, yerli ve yabancı turistlere de açıldığını anımsattı. Öğrenci yurtlarının aynı amaçla bu yıl da hizmet vereceğini dile getiren Albayrak, 3 Temmuz-28 Ağustos 2006 tarihleri arasında yurtların açık olacağını belirtti.

Albayrak yurtların sadece barınma amaçlı değil, dernek, vakıf, spor federasyonları, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurum ve kuruluşlarının tüm etkinliklerine açık olduğunu söyledi.

Hasan Albayrak, kurum yurtlarında barınan öğrencilerin son ay veya döneme ait yurt ücretini ödediklerini belgelemeleri kaydıyla diğer il ve ilçelerdeki kurum yurtlarında sınav, kurs, yaz okulu gibi eğitim faaliyetleri süresince ücretsiz faydalanabileceklerini söyledi.

Kurum yurtlarından geçen yaz 110 bin yerli ve yabancı turistin yararlandığını bildiren Albayrak, bunlardan yaklaşık 2 bin 500'ünün yabancı olduğunu ifade etti.

Turizm amaçlı olarak açık kalacak genel standartlı yurtlarda Türk vatandaşları için kişi başına günlük ücret 3.8 YTL, yabancı uyruklular için 3 ABD doları olarak belirlendi. Grup olarak barınmak isteyen yabancılar için günlük ücret kişi başına 2 ABD doları olacak. 6 yaş ve altındakilerden ücret istenmeyecek.

Standartları diğer yurtlara göre daha yüksek olan bazı yurtların günlük ücretleri daha fazla olacak. Muğla Milli Piyango Yurdu'nda 8 YTL, Ankara Mahmut Nedim Zapçı ve Kuşadası yurtlarında 7.2 YTL, Muğla Erkek ve İzmir Urla yurtlarında 5 YTL, Aydın Yurdu'nda 4.6 YTL, Bolu Abant, Kocaeli Gazanfer Bilge ve Pamukkale yurtlarında 4.4 YTL günlük ücret alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber