THY'dan 'partizanlık' açıklaması...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2006 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, "THY gibi bir kurum içinde 'partizanlık' kelimesi geçmemiştir, geçmez de" dedi.

THY Genel Müdürlüğü'nde bir basın açıklaması yapan Temel Kotil, son günlerde basında çıkan THY ile ilgili haberler hakkında gazetecileri bilgilendirdi.

THY'nin partizanlık iddiaları ve imalarıyla ilgili yöneltilen sorulara Kotil, "Bizim kabin konusu, 2-3 haftadan beri basında yer alıyordu. THY gibi bir kurum içinde 'partizanlık' kelimesi geçmemiştir, geçmez de. Ben buraya Amerika'dan geldim. Uçak mühendisiyim. Yıllardır bu sektörün içindeyim. Bence o kelimeden çok uzak kalmak gerekiyor. Bu kadar büyüme arzusu olan, 'Ben global olacağım, Türkiye'yi dünyada temsil edeceğim ve bunun için çok yatırım yapacağım' diye düşünen bir şirketin genel müdürünün bu şekilde düşünmesi mümkün değil" dedi.

Basın mensuplarının, "İşe alınan kabin memurlarının imam hatip mezunu olduğu söyleniyor. Doğru mu?" şeklindeki sorusu üzerine Kotil, "THY 73 yaşında olan bir şirkettir. Bu kurum geçmişte çok büyük başarılara imza atmıştır. Kültürü olan bir şirkettir. Personel politikası net olan bir şirkettir. Türkiye'nin en eğitimli kadroları buradadır. Böyle başarıya uçan bir şirkette dar hesaplarla personel teminini kimsenin düşünmesi mümkün değildir. Kurum olarak ben globalleşmeden bahsediyorum. Avrupa havacılık birliği içinde alkış aldığımızdan bahsediyorum. Bütün bu resimler arka arkaya eklenince, modern global THY'nin bu dar kapsama sığması mümkün değildir" yanıtını verdi.

Geçtiğimiz günlerde bir Rus uçağının pistten çıkmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Genel Müdür Temel Kotil, "THY uçakları sipariş verirken, bunun ekip planlamasını yaptı. En sıkıntılı olan kokpiti aştı. 640 kokpit personelinden bin 43 kokpit personeline geldik. Bu kaptan ve birinci pilot oluyor. Biz bu sayılarla bu muazzam büyümeyi bu yıl döndüreceğiz. Önümüzdeki yıl ve sonraki yıl başka planlarımız var. Uçağı yalnız kokpit personeli uçurmuyor, aynı zamanda uçağın kabin ekibine ihtiyacı var. THY, servis kalitesi artsın diye 5 kişi uçuruyor ama minimum 4 kişi olması yeterlidir. Bu yılki büyümede 400 kabin personeli aldık, bunlar eğitimlerini bitirdikçe sisteme giriyorlar. Havalimanındaki çekin işlemlerini de biz yapıyoruz. Onlar için de ekibe ihtiyaç var, eleman aldık. Orada da yolcumuz beklemeyecek. Bir sözümüz var. Siz havalimanına geldiğiniz zaman, kontuarlarda THY personelini göreceksiniz ve hiç beklemeyeceksiniz. Bu konuda iddialıyız ve iddiamız devam edecek" diye konuştu.

THY olarak sürekli olumsuz eleştiriler aldıklarını belirten Kotil, "Bugüne kadar fazla personeli olduğu için eleştirilen THY, bugün az personeli var diye eleştiriliyor. Bu da kayıtlara geçmiş olmaktadır ama beni en mutlu eden konu şu: THY'nin bu duruma pozitif cevap vermiş olması. Biz bu yıl boyunca geçtiğimiz yıllarda da Avrupa'da en hızlı büyüyen havayoluyduk. En zamanında kalkan havayolu olacağız. Bu yıl, yılbaşı itibariyle bunu gösteriyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber