Hostes krizinden sonra şimdi de 'içki vermem, günah' iddiası

Haber Giriş : 21 Haziran 2006 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

THY'de, son dönemde göreve başlayan bazı kabin memurlarının, günah olduğu gerekçesiyle içki servisi yapmadığı, kendisini uyaran amirlerini ise 'işten attırmakla' tehdit ettiği ileri sürüldü.

THY'nin son günlerde yaşadığı uçuş iptalleri ve rötar sıkıntılarından sonra bir başka skandal daha patlak verdi . İddiaya göre, AK Parti iktidarında gelen yönetimin işe başlattığı bazı erkek kabin memurları, dış hat uçuşlarında içki servisi yapmaya yanaşmıyor. SABAH'a açıklamalarda bulunan Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, AK Parti iktidarının kadrolaşma çalışmalarının kuruma bugüne kadar hiç olmadığı kadar zarar verdiği görüşünü savundu.

'KORKUSUNDAN İSİM VEREMEDİ'

Ayçin şu iddialarda bulundu: "Kabin amiri, stewarta içki servisi yapmasını söylemiş. O da, 'Dinimizce içki servisi yapmak caiz değil. İçkili yerlerde bulunmak ve içki içenlere servis yapmak günahtır. Ben bunu yapamam' demiş. Kabin amiri, 'Yapmak zorundasın. Bu senin görevin' deyince de, 'Yapmıyorum, git istediğin yere şikayet et. Sen benim kimin adamı olduğumu biliyor musun' diyerek aba altında sopa göstermiş. Belki buna benzer olaylar sıkça yaşanıyor ama bize sadece üç kez intikal ettirildi." Atilay Ayçin, olayda adı geçen kabin amirinin işten atılma korkusuyla kendi adını ve kabin memurunun adını vermediğini de belirtti. Ayçin şöyle devam etti: "Hiçbir çalışan THY'nin çalışma kurallarını tanımamazlık yapamaz. Daha önceki iktidarlar da THY'ye kendi kadrolarını yerleştirdi. Bu ne yazık ki, şirketin kaderidir. Ancak, hiçbir zaman böyle bir skandal yaşanmamıştı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber