Hatay 'gönül elçiliği'nde birinciliği bırakmıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının toplumda "gönüllülük" kavramına yönelik farkındalık geliştirmek amacıyla yürüttüğü "Gönül Elçileri" projesinde Hatay, 220 bin kişiyle ilk sırada yer aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2014 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hatay 'gönül elçiliği'nde birinciliği bırakmıyor

MERVE YILDIZALP - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının toplumda "gönüllülük" kavramına yönelik farkındalık geliştirmek amacıyla yürüttüğü "Gönül Elçileri Projesi"nde Hatay, 220 bin kişiyle ilk sırada yer aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilen "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" kapsamında yurt genelinde kayıt yaptıran gönüllülerin sayısı 700 bine yaklaştı. En fazla gönüllünün olduğu şehir ise 220 bin 324 kişiyle Hatay oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen projeyle, toplumda "gönüllülük" kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek amaçlanıyor.

Projenin çeşitli aşamaları da bulunuyor. İlk olarak koruyucu aile başlığındaki çalışmaları kapsayan projede, kaliteli yaşlanma ve kuşaklar arası uyum, engelli hizmetlerine erişim ile aile ve yoksulluk konuları da yer alıyor.

Proje kapsamında, yurt genelindeki gönüllü sayısı 674 bin 133 kişiye ulaştı. Projede, en fazla gönüllü Hatay'da kayıt yaptırırken, Hatay'ı İstanbul ve Çorum takip etti. 220 bin 324 gönüllünün olduğu Hatay'ı, 49 bin 41 gönüllüyle İstanbul, 44 bin 477 gönüllüyle Çorum izledi. 38 bin 261 gönüllünün olduğu Mersin dördüncü sırada yer alırken, bu şehirleri 33 bin gönüllüyle Tokat, 29 bin 176 gönüllüyle Kırklareli, 26 bin 283 gönüllüyle Balıkesir, 20 bin 649 gönüllüyle Samsun, 17 bin 392 gönüllüyle Adana izledi. 807 gönüllünün sisteme kayıt yaptırdığı İzmir 61'inci ve 896 gönüllünün bulunduğu Ankara ise 57'nci sırada yer aldı.

-Gönüllü sayısı az olan iller

Gönül Elçileri Projesi kapsamında en az gönüllünün bulunduğu iller 158 kişi ile Diyarbakır, 239 kişi ile Ardahan, 247 kişi ile Yozgat, 256 kişi ile Karaman, 262 kişiyle Tunceli, 282 kişiyle Hakkari oldu.

Bin kişinin altında gönül elçisi bulunan diğer iller ise şöyle: Kilis, Bingöl, Kars, Çanakkale, Bayburt, Gümüşhane, Bolu, Sakarya, Sinop, Eskişehir, Uşak, Giresun, Erzincan, Şırnak, Osmaniye, Bartın."

-Gönül Elçileri Projesi

Toplumsal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla Bakanlık tarafından Aralık 2012'de başlatılan ve iki yıl boyunca devam edecek olan "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" 81 ilde hayata geçirildi.

Gönül elçileri, özgür iradeyle ve dayanışma ruhu içinde, herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğu deneyim, beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarından önceliği bulunan kadın, çocuk, yaşlı, engelli, gazi, şehit aileleri ve diğer nüfus gruplarının yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik olarak kullanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının vermiş olduğu kurumsal hizmetlere ve çalışmalara katkı sağlayan kişiler olarak tanımlanıyor.

Projeye katılmak isteyenler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlükleri ile irtibata geçebiliyor veya vwwv.gonulelcileri.gov.tr adresinden başvuru yapabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber