Uludağ'da kaybolan 5 sağlıkçı kurtarıldı

Softaboğan Deresi'nin altındaki sarplarda sıkışıp kalan 5 kişinin Şevket Yılmaz Hastanesi'nde çalışanlar olduğu öğrenildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2014 23:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uludağ'da kaybolan 5 sağlıkçı kurtarıldı

Uludağ'da dün akşam yürüyüş yaparken kaybolan 5 sağlıkçı, 24 saat sonra Arama Kurtarma Birliği ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Uludağ Bakacak mevkiinin alt tarafında bulunan Softaboğan deresinde yürürken 50 metrelik derin kayaların bulunduğu uçurumda sıkışık kalan Şevket Yılmaz Hastanesi çalışanlarından Hüseyin Üstündağ, Cahit Doğru, Süleyman Çevik, Levent Çetinçelik ve Mehmet Kaçar, saat 23.00 sıralarında kurtarılarak Uludağ Jandarma Komutanlığı'nda ailelerine teslim edildi. Dün akşamdan bu yana jandarma ve AFAD ekiplerinin yanı sıra Nilüfer Arama Kurtarma ve AKUT ekipleri de bölgede çalışmalara katıldı.

Geceyi 8 derecelik havada yaz kıyafetleriyle geçiren birisi diyaliz hastası 5 kişinin ilk sağlık kontrollerinde herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadı.


Bakacak mevkinin doğu tarafında yer alan Softaboğan Deresi'nin altındaki sarplarda sıkışıp kalan 5 kişinin Şevket Yılmaz Hastanesi'nde çalışanlar olduğu öğrenildi.

Jandarmayı arayarak gece 24 de kaybolduklarını bildiren Süleyman Ç., Levent Ç., Mehmet K., Hüseyin Ü. ve Cahit D. isimli şahısların yerleri sabah saatlerinde Jandarma Arama Kurtarma ve Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekipleri tarafından tespit edildi. Ancak Bakacak'tan şahısları kurtarmak için kanyona inmeye çalışan arama kurtarma ekibinden 4 kişi de sarp bölgede güçlükle yol alabildi. Bir noktada mahsur kalanları görebilen kurtarma ekipleri, uzun ipi olan daha donanımlı ekiplerden yardım talep etti. Kaybolan şahıslara 20 saat geçmesine rağmen herhangi bir müdahele yapılamadı. Bu arada AKOM'a bağlı Arama Kurtarma Birliği'nin dağ arama timi de Jandarma'dan şahısların bulunduğuna dair bilgi geldiği için Uludağ'a çıkartılmadı. Arama Kurtarma Birliğinde'ki profosyonel dağcıların da devreye girmesini isteyen Şevket Yılmaz Hastanesi yetkilileri, teknik donanımı yüksek ekiplerin müdahelesi için şehirde seferberlik başlattı.

Softaboğan Şelalesi'nin altındaki sarp kayalıkları geçtiğimiz günlerde özel ip ve donanımları olan Uludak grubuna üye 3 eski dağcı, saatler süren teknik tırmanış ile geçmeyi başarmıştı. Bölgede 3 sene önce kayalıklardan düşerek ölen bir kişinin cesedi de yaklaşık 15 saatlik bir çalışma ile güçlükle çıkartılabilmişti. Treking yapmak üzere Cumartesi günü Uludağ'a çıkan 5 kişilik sağlıkçı ekibi, Softaboğan Deresi üzerinde yürüyüş yaptılar. Derenin yatağından şehre inebileceklerini düşünen grup, Softaboğan Şelalesi altında sarpları bilmedikleri için yanlış rotaya girdiler. Fidyekızık köyünde yaşayan bölge insanının bile iniş çıkış yapmadığı güzergahta yer yer 50 metreyi bulan uçurumlar bulunuyor. Aşağıya inildiğinde malzemesiz geri dönüş imkanı olmayan sarplarda daha öncede çok sayıda trekingci mahsur kalmıştı.

Uludağ'da mahsur kalanlar kurtarılmaya başlandı

Uludağ'da gezmek isterken Softaboğan deresi altındaki uçurum bölgede mahsur kalan 5 sağlık çalışanı kurtarılmaya başlandı.

Jandarmayı arayarak gece 22.00'de kaybolduklarını bildiren Hüseyin Üstündağ, Cahit Doğru, Süleyman Çevik, Levent Çetinçelik ve Mehmet Kaçar isimli şahısların yerleri Jandarma Arama Kurtarma ve Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekipleri tarafından tespit edildi. Havanın karanlık ve bölgenin sarp kayalıklardan oluştuğu için havanın aydınlanmasını bekleyen ekipler, günün ilk ışıkları ile kurtarma çalışmalarına başladı. Sarp kayalıklara kurtarma sistemlerini kuran ekipler, mahsur kalan kişilerin dağcılık bilgilerinin olmaması sebebiyle çalışmalarda zorluk yaşadıklarını bildirdi. Jandarma ve NAK ekipleri, mahsur kalan sağlık çalışanlarını kurtarmak için sistemi kurduklarını ve halatlarla yukarı çekeceklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber