AK Parti Milletvekili Fatma Şahin'e göre Devlet laboratuarları tek çatı altında toplanırsa 2 katrilyon lira gelir sağlanabilir.

Haber Giriş : 03 Şubat 2004 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Milletvekili Fatma Şahin'e göre Devlet laboratuarları tek çatı altında toplanırsa 2 katrilyon lira gelir sağlanabilir.

Emekliye zam ile asgari ücret artışı dolayısıyla yeni kaynak arayışına giren hükümete, AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, 1 katrilyon liralık yeni kaynak ile 1 katrilyon liralık tasarruf içeren proje önerdi.

Projeye göre, illerde her kamu kurumunun ayrı ayrı kurduğu laboratuarlar tek çatı altında toplanarak, hem tasarruf sağlanıyor hem de 2 katrilyona varan gelir elde ediliyor.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şahin, dağınık, karmaşık ve işlevsiz hale gelen laboratuarların etkin hale getirilmesi için ?Laboratuvar Düzenleme Projesi? hazırladı. Bu projeyle, 1 katrilyon lira yeni gelir elde edilmesi ve 1 katrilyon lira tasarruf sağlanması hedefleniyor. Şahin, genel müdürlük teşkilatlanması olan her kurumun il ve bölge düzeyinde laboratuarı bulunduğuna işaret ederek, seçim bölgesi olan Gaziantep'te Tarım İl Müdürlüğü, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Bayındırlık Müdürlüğü, Devlet Su İşleri, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi kurumlara ait çok sayıda laboratuar olduğunu kaydetti.

Bu kurumların her laboratuarında ayrı ayrı mühendis, kimyager, işçi, memur gibi en az 100 kişinin görev yaptığını belirten Şahin, ancak hiçbir laboratuarda istenilen analizlerin tam olarak yapılmadığını ifade etti. Hem laboratuar kargaşasını çözmek hem de ciddi boyutlarda tasarruf sağlamak için Laboratuar Genel Müdürlüğü'nün kurulmasını öneren Şahin, ?Laboratvur hizmetlerini bir çatı altında toplamak hem daha pratik sonuçlar doğuracak, hem de kaynak israfını önleyecektir. Hepsinden önemlisi de laboratuar hizmetleri daha işlevsel olarak yürütülebilecektir.?dedi.

Ankara Gölbaşı'nda bulunan Çevre Referans Laboratuarını Türkiye Laboratuar Genel Müdürlüğü'ne dönüştürmeyi öneren Şahin, ?Genel Müdürlüğe bağlı olarak en az 50 merkezde laboratuar müdürlükleri veya şubelerini açmamız gerekir. Böylece illerde kurumların göstermelik olarak açılan kurum laboratuarlarında bulunan paha biçilmez, ama küçük eksiklikler yüzünden atıl duran cihazların bir araya gelmesi ile tam teşekküllü laboratuar oluşturulmuş olacaktır.? diye konuştu.

Şahin, ?Bir ilde ortalama 10 kamu kurum ve kuruluşuna ait laboratuar olduğu ve borularda da ortalama 10'ar kişinin çalıştığı varsayılırsa, her ilde 100 kişi, Türkiye genelinde yaklaşık 8 bin kişinin çalıştığı ortaya çakar. Oysa laboratuar hizmetlerinin tek çatı altında toplanması ile personel tasarrufu sağlanacaktır.? dedi. Bu laboratuarlara eksoz ölçümü görevinin de verilebileceğini vurgulayan Şahin, sadece buradan 500 trilyon lira gelir elde edileceğini belirtti. Şahin, kamu istatistiklerini ilgilendiren ölçümler hariç, bütün ölçümlerden yıllık minimum bir katrilyon lira gelir elde edileceğini savundu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber