Bursluların affına Sezer'den veto

Haber Giriş : 24 Haziran 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer 'Bazı Kamu Alacaklarının Tahsil ve Terkinine İlişkin Kanun''unun 1'inci ve 2'nci maddelerini, bir kez daha görüşülmesi için TBMM'ye iade etti. Sezer gerekçesinde, yurtdışına eğitim için gönderilenlerden eğitimini tamamlamayan ya da zorunlu hizmet yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere, devlet memurluğuna girmede ayrıcalık tanındığını belirtti. Sezer, bunun, hukuk devleti ve eşitlik ilkeleri ile kamu yararı ve hizmetin gerekleriyle bağdaşmadığını kaydetti.

Sezer, Yasa'nın 1'inci maddesiyle, yurtdışına gönderilen öğrencilerin zorunlu hizmeti ile ilgili düzenleme yapıldığını anımsattı.

Sezer, maddenin birinci fıkrasında, zorunlu hizmet karşılığı yurtdışına gönderilenlerden, öğrencilikle ilişkileri kesilenlerin, zorunlu hizmet görevine başlamayanların ya da yarım bırakanların borçlarının yeniden yapılandırıldığını ve bu borçlar için ödeme kolaylığı getirildiğini kaydetti.

İkinci fıkrasında ise, borçlarını zorunlu hizmet yaparak ödemek isteyenlerin, kamu görevlerine atanmalarına olanak sağlandığını belirten Sezer, devlet memurluğuna alınma ile ilgili düzenlemeleri anımsattı. Cumhurbaşkanı Sezer, düzenlemelerde, memurluktan çekilen ve çekilmiş sayılanların yeniden atanmaları konusunda kimi kısıtlamalar getirildiğini, yönetime takdir yetkisi tanındığını dile getirdi.

Sezer, 'Oysa madde kapsamında bulunanlara, sınav koşuluna ve herhangi bir sınırlayıcı süreye bağlı olmadan devlet memurluğuna atanabilme olanağı getirilmektedir'' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber