Savcı görevini yapmıyor şikayeti

Haber Giriş : 25 Haziran 2006 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gözaltındayken kaybolan kapatılan HADEP'in yöneticileri Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in yakınları, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu ile TBMM Dilekçe Komisyonu'na bir dilekçeyle başvurarak, AİHM kararının gereğinin yerine getirilmesini istedi.

Gözaltındayken kaybolan kapatılan HADEP'in yöneticileri Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in yakınları, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu ile TBMM Dilekçe Komisyonu'na bir dilekçeyle başvurarak, AİHM kararının gereğinin yerine getirilmesini istedi. Kayıp yakınları ayrıca Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na da başvurarak, Silopi Cumhuriyet Başsavlığı hakkında işlem yapılmasını istediler. Kayıp yakınları, HSYK'ya gönderdikleri dilekçede Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in, 25 Ocak 2001'de çağırıldıkları Silopi İlçe Jandarma Karakolu'na gittikten sonra gözaltında "kaybettirildiklerini" dile getirdiler. AİHM'de verilen kararların iç hukukta da bağlayıcı olduğu vurgusu yapılan dilekçede davanın Silopi Cumhuriyet Savcılığı'nda kayıtlı olmasına rağmen işlem yapılmaması eleştirildi. Dilekçede, savcılığın olayı sürüncemede bırakmak istediği iddia edilerek, HSYK'ye, ilgili savcılar hakkında işlem yapılması çağrısında bulunuldu. HADEP'in Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve yardımcısı Ebubekir Deniz'den, 25 ocak 2001'de Şırnak Jandarma Komutanlığı'na teslim olduktan sonra bir daha haber alınamamıştı.

Hakaret davası açtılar

Gazeteci-yazar Mağden hakkında, Sancta Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santaro'nun öldürülmesi olayının sanığı O.A. ile babasına hakaret ettiği iddiasıyla iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve O.A ile babası H.A'nın şikayetçi olarak yer aldığı iddianamedeki dilekçelerinde, Mağden'in Aktüel dergisinde yayınlanan "Hırtlar Vadisi" başlıklı yazısında hakaret ettiğini bildirdikleri anlatıldı. İddianamede, soruşturma sırasında Mağden'in avukatları aracılığıyla 4 sayfalık yazılı savunma sunduğu da kaydedildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber