Çelik'ten sözleşmeli öğretmenliğe ilişkin açıklama

Haber Giriş : 25 Haziran 2006 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sözleşmeli öğretmenlerin, eski görev yerlerinde çalışmaya devam edebileceklerini söyledi.

Çelik, Antalya'da yapılan AK Parti 7. İstişare Toplantısı'nın ardından Ankara'ya dönerken, Burdur'u ziyaret etti. Burdur'da Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve AK Parti İl yöneticileriyle sohbet eden Çelik, sözleşmeli öğretmenlikle ilgili soruları yanıtladı. Çelik, "4 C kapsamında olan öğretmenler, 4 B kapsamına geçti. Bu yeni bir durum değil. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanının ve Bakanlar Kurulu kararı var. Onaylanarak yürürlüğe girdi. Sözleşmeli öğretmenler, 12 ay süreyle görev yapmayacaklar. Yaz aylarında paralarını alacaklar. Ek ders konusu değil de eğitime hazırlık ödeneğini sözleşmeli öğretmenlere de vereceğiz. Bu eğitime hazırlık ödeneği her yılın başında öğretmenlere veriliyor. Onlara da ödeyeceğiz. Sözleşmeli öğretmenler eski görev yerlerinde devam edebilecekler. İhtiyaç varsa başka yerlere verilebilirler" dedi.

Aralarında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin de bulunduğu yeni üniversitelere rektör atanması konusunun Anayasa Mahkemesine götürüldüğünü belirten Çelik, bu konuda Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararını beklediklerini belirtti.

Çelik, "Bekliyoruz. Rektör ataması yapılamadığı için Senato toplanamıyor. Senato toplanamayınca da sizin üniversite oluşamıyor. Ama bir formül bulunur. Yeni bir kanun teklifi verilinceye kadar, geçici bir rektör ataması yapılabilir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber