Toplu ulaşımda tek bilet

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2006 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların hızlı ve ucuz seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla 1 Temmuzdan itibaren, toplu ulaşım araçlarında bilet entegrasyonuna giderek ''tek bilet'' uygulamasını başlatacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Her Yere, Her Araca Tek Bilet Akbil'' sloganıyla başlatılan uygulamayı, Saraçhane'deki Büyükşehir Belediyesinde düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı.

İstanbul'un her tarafının şantiyeye döndüğünü, yıl sonuna kadar açılacak kavşak, yeni yol ve geçit sayısının 100'ü bulacağını, İETT'ye alınan 500 yeni otobüsün büyük bölümünün hizmete girdiğini, E-5 Karayolu üzerinde metrobus için çalışmaların yapıldığını ifade eden Topbaş, İstanbullular tarafından seçilen yeni vapurlardan 20'sinin de gruplar halinde hizmete sokulacağını söyledi.

Kadir Topbaş, ''7 tepeye 7 tünel'' projesi kapsamında bazı hatlarda kazı çalışmalarının başladığını da kaydetti. Topbaş, ulaşım için çok önemli bir adım olan ''tek bilet'' uygulamasına da 1 Temmuz Cumartesi gününden itibaren başlayacaklarını kaydederek, uygulamayla, İETT, metro, hafif metro, İDO (şehir hatları vapurları), TCDD (banliyö trenleri), özel halk otobüsleri ve deniz motorlarında (Turyol, Dentur, Avrasya) tek bilet ile 90 dakika içinde seyahat edilebileceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber