Kamuya pahalı malzeme alımına son

Maliye, yıllık geliri 33 milyar lirayı bulan döner sermayeleri mercek altına aldı. Türkiye genelinde bulunan 2 bin 904 döner sermaye işletmesinin gelirinin tek hesaptan izlenmesi uygulaması başladı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Ekim 2014 07:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamuya pahalı malzeme alımına son

ERCAN BAYSAL

Döner Sermaye Mali Yönetim Sistemi kademeli olarak devreye alınırken, ilaç ve tıbbi malzemenin yanı sıra temizlik ve taşıt alımları da anlık olarak takip edilebiliyor.

Her bir işletmenin gelir ve giderleri elektronik ortamda karşılaştırılabildiği için uygulama kapsamında yöneticilerin yüksek fiyatla malzeme alımının da önüne geçilmesi sağlanmış olacak. Sistem ile ek ödemeler görülebileceği için tüm memurların maaş ödemeleri anlık takip edilebilecek. Projeyi tüm bakanlıkların henüz uygulamadığına dikkat çeken Maliye Bakanlığı yetkilileri, tam olarak kullanılması halinde yıllık 33 milyar lirayı aşan döner sermaye gelirlerinin elektronik ortamda izlenebileceğini kaydetti.

Döner sermaye işletmelerinin sayısı her yıl kademeli olarak artış gösteriyor. 2009 yılında farklı alanlarda 2 bin 690 olan işletme sayısı geçen yıl itibariyle 2 bin 904'e çıktı. Döner sermaye işletmelerinin gelirleri ise aynı dönemde 22 milyar liradan 33,3 milyar Türk Lirası'na kadar yükseldi. 2013 yılında bu gelirlerden yıl sonu karı olarak Hazine'ye 137.4 milyon TL, Hazine hissesi olarak ise 939 milyon lira aktarım gerçekleşti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber