İşte hükümetin açıktan atama karnesi...

Haber Giriş : 04 Temmuz 2006 08:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin yaptığı tartışmalara neden olan 'açıktan atama'ların listesi çıkarıldı. AK Parti iktidarı döneminde açıktan 179 atama yapıldığı öğrenildi.

58. ve 59íuncu AK Parti hükümetleri iktidar döneminde sürekli eleştiri konusu olan açıktan atamaların listesi çıkarıldı. Buna göre AK Parti'nin iktidarda bulunduğu 3,5 yıllık iktidar döneminde toplam 179 açıktan atama yapıldı. Açıktan atananların arasında 15 lise mezunu bulunurken, geriye kalanların yüksek okul mezunu oldukları bildirildi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, hükümetin istisnai devlet memurluğu kadrolarına açıktan yaptığı atamaları Meclis gündemine taşıdı. CHP'li Kart, açıktan atamaların sayısını, bu kadrolara atananların başka kadrolara kaydırılıp kaydırılmadığı ve eğitim durumlarının yanıtlanmasını talep etti. Kartíın soru önergesine yanıt veren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, tek tek tüm kurum ve bakanlıkların yaptığı açıktan atamaları açıkladı.

BAŞBAKANLIK İLK SIRADA

Şahin'in verdiği bilgilere göre açıktan atamalarda Başbakanlık Merkez Teşkilatı 63 atama ile ilk sırada yer alıyor. İçişleri Bakanlığı 27, Tarım Bakanlığı ise 19 açıktan atamayla ikinci ve üçüncü sıraları paylaştı.

GEÇİŞ OLARAK KULLANILIYOR

Açıktan atamalar en çok Özel Kalem Müdürlüğü, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosuna yapılıyor. Bu kadrolara atananlar devlet memurluğu aldıktan sonra başka kadrolara kaydırılıyor.

Açıktan atamalarda AK Parti hükümetlerinin daha tutumlu oldukları ortaya çıktı. DSP-MHP ve ANAP koalisyonunda istisnai kadrolarda toplam 269 kişi çalışıyordu. AK Parti'nin 3,5 yıllık hükümeti döneminde bu sayı 228'e kadar düştü.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber