Özkök: Balyoz Planı'ndan haberim yoktu

Balyoz davasında Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök ifade veriyor. Genelkurmay eski Başkanı Özkök, "Darbeyle ilgili duyum aldım. Balyoz Planı'ndan haberim yoktu" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2014 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özkök: Balyoz Planı'ndan haberim yoktu

Balyoz Davası'nda tanık olarak ifade veren eski Genel Kurmay Başkanı Hilmi Özkök, Balyoz planını daha önce hiç duymadığını söyledi.

Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararının ardından yeniden başlayan Balyoz Davası'nda ilk olarak eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök dinlendi. Mahkemeye tanık olarak yaklaşık 15 dakika ifade veren Özkök, ismi okunan Balyoz sanığı generallerden Çetin Doğan, Bilgin Balanlı, Hasan Iğsız, Engin Alan, İbrahim Fırtına, Kadir Sağdıç, Mehmet Otuzbiroğlu, Özden Örnek ile emekli Albay Dursun Çiçek'i tanıdığını ifade etti.

Özkök, Mahkeme Başkanının, "Balyoz, Çarşaf, Oraj ve Suga gibi planlardan bilginiz var mı" sorusu üzerine, "Bu planların hiçbirini duymadım. Balyoz'u basından duydum. Suç tarihinde Genelkurmay Başkanıydım. Darbe planı yapıldığına dair bilgi almadım. Bazı dedikodular geldi ama bunlar kimse hakkında dava açılacak, soruşturma açılacak kadar ciddi değildi" şeklinde konuştu.

Özkök, "Kulaktan dolma bilgileri kim söylüyordu" sorusuna ise, "Basından duyuyordum. İmzasız ihbar mektupları geliyordu. Bu mektuplar askeriye dışından geliyordu" şeklinde yanıt verdi.

İfadesinin sonunda mahkeme sanık ve avukatların Özkök'e sorularının olup olmadığını sordu. Herhangi bir sanık ya da avukat, Özkök'e soru sormadı.


AYM'nin kararının ardından emekli generaller Çetin Doğan, Özden Örnek ve İbrahim Fırtına'nın da aralarında bulunduğu 236 Balyoz davası sanığının yargılanmasına bugün yeniden başlandı. Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma, sanık ve avukatların yoklamaları ile başladı. Ardından mahkeme tüm sanıklara Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararına ilişkin görüşlerini sordu. Söz alan sanıklar ve avukatları, hak ihlali kararına katıldıklarını ifade ederek, beraatlerini istedi. Mahkeme celse arasında, Mesut Özdemir'in müdahillik talebinin ise reddedildiğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Spor Kulübü Başkanı seçilen avukat Duygun Yarsuvat da, emekli Tümgeneral Ahmet Ümit'in avukatlığını yapmak için duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, Hilmi Özkök'ün ifadesine geçileceği sırada duruşmaya 1 saatlik öğle arası verdi. Aranın ardından Özkök'ün ifadesine başlanacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber