Eşi türbanlı Cumhurbaşkanı'na Türkiye hazır mı?

Haber Giriş : 06 Temmuz 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiliz Reuters haber ajansına verdiği demeçte, "güçlü dini inançlara sahip olmanın" bir insanın Cumhurbaşkanlığı adaylığını engellememesi gerektiğini belirterek, gelecek mayıs ayında aday olabileceğinin sinyalini verdi.

Erdoğan, AKP'nin meclisteki üstünlüğünü diledikleri adayı seçme özgürlüğünü kendilerine verdiğini, fakat bu seçim üzerinde en geniş oydaşmayı sağlamak için çalışacaklarını söyledi.

Röportajda, Erdoğan, "Partimizin onayını almış, tüm ülkeyi kucaklayacak ve asla ayrımcılığa neden olmayacak bir aday olmalı" dedi. Cumhurbaşkanlığı'na aday olup olmayacağı sorusuna Erdoğan, "Şu anda bu gündemimizde değil" diyerek cevap verdi. Erdoğan, Türkiye'nin eşi başörtülü bir Cumhurbaşkanı'na hazır olup olmadığı yönündeki soruyu ise, "Bunu halka sormak lazım" diye yanıtladı. Erdoğan, 2002 seçimlerinde başörtülü eşleriyle boy gösterdiklerini ve Türk halkının bunu bilerek kendilerine oy verdiğini ifade ederek, "Dindar bir insanın da siyaset yapma hakkı yok mudur? Herkes istediğini giyerken dindar bir insana "Hayır, sen bunu giyemezsin, çıkar" demek din ve vicdan özgürlüğüne aykırıdır" dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber