Süper yetkili 'Yolsuzluk Kurulu' oluşturuluyor

Haber Giriş : 08 Temmuz 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzlukla mücadele konusunda Başbakanlık bünyesinde süper yetkili bir kurul oluşturulacağını söyledi. Kamu kurum ve kuruluşlarından temsilcilerin yer alacağı kurulun, kamudaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili inceleme yapacağı bildirildi.

'Reformlar sürecek'

Erdoğan, AB dönem başkanlığının devri nedeniyle AB üyesi ülkelerin büyükelçilerine verdiği yemekte, yolsuzlukla mücadele konusunda Başbakanlık bünyesinde bir kurul oluşturulacağını söyledi.

Meclis gündeminde bulunan BM Yolsuzlukla Mücadele Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne Ek 14. Protokol'ün onaylandığını büyükelçilere anlatan Erdoğan, 9. Reform Paketi kapsamındaki yasama çalışmalarının TBMM'nin yaz tatilinden sonra da süreceğini kaydetti.

Yasal düzenlemelerle şeffaflık ve etik davranış ilkeleri gibi alanlarda ciddi ilerleme kaydedileceğini vurgulayan Erdoğan, "Bu doğrultuda Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'nı yeniden yapılandıracağız. Ayrıca, iyi yönetişim ve şeffaflığın artırılmasıyla yolsuzlukla mücadele eden kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması konusunda Başbakanlığın eşgüdümünde yeni adımlar atacağız" dedi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber