Kömürden elektrik ikiye katlanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2015-2019 Stratejik Planı'na göre, kömür kaynaklı elektrik üretimi, 2019'da ikiye katlanarak 60 milyar kilowattsaate ulaşacak. 2013'te bu rakam 32.9 milyar oldu. Maden kazalarıyla tartışmalara neden olan rödovans sistemiyle işletmelere de devam edilecek.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Aralık 2014 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kömürden elektrik ikiye katlanacak

MİTHAT YURDAKUL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yüzde 6'lık doğalgaz indirimi teklifinden daha yüksek orandaki bir indirim talebini Rus tarafına ilettiklerini bildirdi.

Yıldız, Stratejik Plan tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kömürün en önemli 3 enerji kaynağından biri olmayı sürdüreceğini belirtti.

'Şu an 10'a alıp 9'a satıyoruz'

Yıldız, "Rusya ile Güney Akım'a alternatif hat Karadeniz'den mi geçecek" sorusu üzerine, "Şu anda karşılıklı iyi niyet çerçevesinde imzalanan metin, hukuki bağlayıcılığı olan bir metin değildir. Trakya'dan girip, Trakya'da bir doğalgaz merkezi oluşturmaya dönük. Belki orada LNG tesislerinin de kurulabileceği, geniş bir tesisten bahsedebiliriz. Samsun'dan girmeyecek" dedi.

Ham petrol fiyatlarındaki gerileme ve doğalgazdaki olası indirimin enerji faturasına yansıması konusundaki sorular üzerine Yıldız, "Şu anda 10'a alıp 9'a satıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber