Cezaevi dış güvenliği için 2015'te alım olmayacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevi dış güvenliği için 2015 yılında alım yapmayı planlamadıklarını açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Ocak 2015 23:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cezaevi dış güvenliği için 2015'te alım olmayacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ceza infaz kurumları yasa tasarısının Meclis Genel Kurulundaki görüşmeleri sırasında önemli açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, şuan hali hazırda çalışmakta olan infaz koruma memurlarının cezaevi dış güvenliğinde çalıştırılmayacağını belirtti. Konuyla ilgili "Şu andaki görev yapan infaz koruma memurları dış güvenlikte görev almayacaklar, infaz koruma memurları şu anki görevlerine devam edecekler. Dış güvenlikle ilgili, bundan sonra ilk defa alım yapılacak ve o çerçevede onlar dış güvenlikte istihdam edilecekler, daha sonra belli bir süre dış güvenlikte görev yaptıktan sonra içeride görev yapmak şeklinde bir planlama olacaktır. Yoksa, şu anda görev yapan hiçbir infaz koruma memuru dış güvenlik tamamen Bakanlığa intikal ettiği zaman dış güvenlikte görev almayacaktır. Bunu özellikle burada vurgulamak istiyorum. Orada yeni alınan ve onun eğitimini de alacak olan kişiler görev yapacak. Bu eğitimi biz Silahlı Kuvvetlerimizle bir iş birliği içerisinde veya emniyet teşkilatımızla iş birliği içerisinde yapacağız; onlarla da bir protokolümüz olacak yani. " açıklamasını yaptı.

Adalet bakanı Bozdağ ayrıca bir soru üzerine, 2015 yılında cezaevi dış güvenliği için alım yapmayı planlamadıklarını "Tabii, bu eleman alımı konusu, beş yıl içerisinde kademeli geçiş olacağı için kademeli geçiş yapacağız; 2016'da başlayacağız, 2015'te bu çerçevede bir alım olmayacak, onu da özellikle ifade etmek isterim. Çünkü bunun yürürlüğünü 2016'da öngörüyoruz, ona göre hazırlıklar olacak. O nedenle öyle olacak." sözleriyle ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber