Hava sıcaklığı artmaya başlıyor-Haritalı

Hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ocak 2015 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hava sıcaklığı artmaya başlıyor-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Isparta ve Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Marmara'nın kuzeyinde yağmur ve sabah saatlerinde yer yer karla karışık yağmur, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı, gece saatlerinde iç ve batı kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, güney kıyılarda kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Güneybatı (Lodos) yönlü rüzgarın; Marmara'nın kuzeyi ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (30-60 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, deniz ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülke genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber