Memurun mektup kozu

Haber Giriş : 18 Temmuz 2006 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Bankası'nın IMF'ye verdiği enflasyon mektubu memurun elini güçlendirdi. Sendikalar, 15 Ağustos'ta başlayacak toplu görüşme masasına bu mektupla gidip pazarlık edecek

MERKEZ Bankası'nın hükümete ve IMF'ye sunduğu mektup, artan enflasyon karşısında ek zam talep eden, ancak olumsuz yanıt alan memurun elini güçlendirdi. 15 Ağustos'ta başlayacak toplu görüşmelere hazırlanan memur sendikaları, Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyonunun yüzde 10'u bulacağı öngörüsünde bulunduğu mektubu pazarlık stratejisine dahil etti.

ÖNCE EK ZAM

TÜRKİYE Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Başkanı Bircan Akyıldız, yaptığı açıklamada ?2006 yılı alacaklarımızı tahsil etmeden 2007'nin zam pazarlığına geçmeyeceğiz' dedi. Akyıldız ?Toplu görüşmelere, Merkez Bankası'nın mektubuyla gideceğiz' diye konuştu.

AKYILDIZ, Merkez Bankası'nın mektubuna dikkat çekerek, ?Biz ne söylediysek, doğru çıktı. Ama artık elimizde sağlam bir gerekçe olacak' dedi. Akyıldız şöyle devam etti: ?Biz daha önce, ?Temmuz zammını yüzde 2.5 değil 7.5 verin. 2006'yı bir daha konuşmayalım' demiştik. Masum bir talepti. İyi niyetimizi görmediler. Şimdi vergi yükü, enflasyon farkı, sosyal güvenlik reformunun getirdiği yükler gibi memur maaşlarını eriten tüm olumsuzlukları toplu görüşme masasına taşıyacağız' dedi.

ENFLASYON HEDEFTE!

GÖRÜŞMELERDE 2006 farklarını almadan 2007 zammı görüşmelerine geçmeyeceklerini söyleyen Akyıldız, hedef enflasyon oranında zam önerisini kabul etmeyeceklerini belirtti. Akyıldız, ?Hayali enflasyon rakamları üzerinden konuşmak artık mümkün değil. Merkez Bankası, hedef enflasyonun 1 puan sapacağını söylüyor. Bu, yüzde 5 demek. Ancak bize göre 2007 enflasyonu yüzde 8'in altına inmeyecek' dedi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber