Ankara, sağlık başkenti oluyor

Haber Giriş : 19 Temmuz 2006 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın "sağlık başkenti" olmasını planladıklarını söyleyen Gökçek 'Kamu hastaneleri Etlik'te, kamu ve özel hastanelerin aynı branştaki bölümlerinin ise Lodumlu'da bir araya getirilecek" dedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Ankara'daki devlet hastaneleri ile özel sağlık kuruluşlarının bir araya toplanmasına yönelik projeyi onayladığını bildirdi. Ankara'da 3 ayrı ana sağlık bölgesi oluşturulacağını belirten Gökçek, kamu hastanelerinin Etlik'te, kamu ve özel hastanelerin aynı branştaki bölümlerinin ise Lodumlu'da bir araya getirileceğini söyledi.

'Sağlık Başkenti olacağız'

Gökçek, Ankara'nın "sağlık başkenti" olmasını planladıklarını ifade ederek, Erdoğan ve Akdağ'ın hastanelerin bir arada toplanmasını öngören projeyi onayladığını söyledi. Ankara'da 3 ayrı ana sağlık bölgesi kurulacağını belirten Gökçek, Etlik Kasalar'da Sosyal Sigortalar Hastanesi'nin bulunduğu büyük alanı kamu hastanelerinin toplandığı bir bölge olarak planladıklarını kaydetti.

Houston modeli

Gökçek, Eskişehir Yolu üzerinde, Atatürk Hastanesi'nin arka tarafındaki Lodumlu bölgesini de kamu hastaneleriyle birlikte ağırlıklı olarak özel hastaneler için ayırdıklarını belirtti. Gökçek, bu bölgede, ABD'nin Houston kentinde olduğu gibi aynı branşlarda hizmet veren hastanelerin bir araya getirileceğini söyledi. Gökçek, "Kalpçiler ve karaciğerciler belli yerlerde toplanacak" dedi. Gökçek, kurulması planlanan 3. bölgenin yerinin ise henüz netleşmediğini kaydetti.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber