Kimin beli ağrıyorsa 'bel fıtığım var' diyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Ocak 2015 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kimin beli ağrıyorsa 'bel fıtığım var' diyor

İzmir Kent Alsancak Tıp Merkezi'nden Prof. Dr. İbrahim Yegül, kimin beli ağnyorsa 'bel fıtığım var' diyor. Ancak yüzde 10'unda bel fıtığı görülebilir.

İNSANLARIN yüzde 80'i yaşamlarının belli dönemlerinde bel ağrısı çekiyor. Her bel ağrısının fıtık belirtisi olmadığı konusunda uyaran uzmanlar, herhangi bir şikayeti olmayanların yüzde 27'sinde bile fıtığa rastlanabildiğim belirtiyor. Ağrının, genellikle bazı şeylerin yolunda gitmediğine dair vücudun bir uyarısı olduğuna dikkat çeken İzmir Kent Alsancak Tıp Merkezi'nden Prof. Dr. İbrahim Yegül ancak bu cümlenin akut yani yeni başlayan ağrılar için doğru olduğunu vurguladı.

SÜREKLİ AĞRI HASTALIKTIR

Prof. Yegül "Eğer ağrı olağan dışı şekilde ani başlamış ve şiddetliyse en kısa sürede tıbbi yardıma başvurmak en akılcı davranıştır Ama kronik (sürekli) ağrı herhangi bir hastalığın belirtisi değil, bizzat kendisi sendromdur" dedi.

İlaç almadan 6 haftada geçer

En çok rastlanan ağnnın bel bölgesinde yaşandığını ifade eden Prof. Yegül "Kimin beli ağnyorsa 'bel fıtığım var' diyor. Ancak yüzde 10'unda bel fıtığı görülebilir. Ülkemizde sezaryen operasyonlan gibi abartılı yapılıyor bu ameliyatlar. Akut başlayan bel ağnlannda 6 hafta içinde hiçbir şey yapmasanız, ilaç bile almasanız iyileşme şansınız yüzde 90. Bu süre geçmeden ne film çekilmeli, ne bir ameliyat yapılmak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber