Bakanlık: Çorum'da su sıkıntısı yaşanmayacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı: -"DSİ Genel Müdürlüğü tarafından alınacak tedbirler sayesinde Çorum içmesuyu sıkıntısı yaşamayacaktır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2015 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlık: Çorum'da su sıkıntısı yaşanmayacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından alınacak tedbirler sayesinde Çorum'un içmesuyu sıkıntısı yaşamayacağı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında DSİ 54.Şube Müdürü İlker Arslan'ın açıklamaları üzerine, Çorum'un 50 günlük suyu kaldığına dair haberlerin yer aldığı belirtildi.

Aslan'ın açıklamayı vatandaşları su tasarrufuna yönlendirmek maksadıyla yaptığı ve Çorum'un susuz bırakılmasının söz konusu olmadığını ifade edilen açıklamada, Çorum ve civarı için şubat, mart ve nisan aylarının yağışlı bir dönem olduğu ve barajların en fazla suyu bu dönemde topladığı aktarıldı.

2012-2014 yıllarında Yenihayat, Çorum ve Hatap Barajları rezervlerinin özellikle şubat-nisan ayları arasında yükseldiğinin görüldüğüne işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"DSİ Genel Müdürlüğü bütün illerimizde olduğu gibi Çorum'a içme suyu temini ile alakalı olarak konuyu yakından takip etmekte ve gerekli tedbirleri almaktadır. İlkbahar aylarında yeterli suyun gelmemesi halinde Koçhisar Barajından Yenihayat Barajı rezervuarına su aktarımını sağlayacak derivasyon kanallarının yapımı için gerekli çalışmalara başlanmıştır. DSİ Genel Müdürlüğü tarafından alınacak tedbirler sayesinde Çorum içmesuyu sıkıntısı yaşamayacaktır. "

Açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığının, 81 ilin İçmesuyu Eylem Planını hazırladığı, böylece illerin 2040, 2050 ve hatta 2071 yıllarına kadar içmesuyu ihtiyacını planlandığı ve projelerin süratle devreye alındığı bilgisine de yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber