Bozdağ: Eyleme alnı açık başı dik de gidebilirler

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İç Güvenlik paketine yönelik eleştirileri cevaplarken, "Alnı açık başı dik eyleme gitsinler. Molotofa Batı'da da ceza var" dedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Şubat 2015 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bozdağ: Eyleme alnı açık başı dik de gidebilirler

Nevin Bilgin

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, önümüzdeki hafta görüşülmesi beklenen ve iki kez görüşülmesi muhalefetin karış çıkması nedeniyle ertelenen İç Güvenlik Paketi konusunda konuştu. Paketteki Molotof kokteyli kullanan ile maske kullanarak eyleme katılanların cezalarının attırılmasına tepki gösterilmesinin yersiz olduğunu belirten Bozdağ, "Alnı açık başı dik eyleme gitsinler" dedi. Meclis'ten nice tartışmalı konuların görüşülüp yasalaştığını anlatan Bozdağ, muhalefetin iç güvenliğe de tek çatı olarak karşı çıktıklarını söyledi.

Batı'da da ceza var

Bozdağ, Meclis'te gazetecilerin iç güvenlik paketiyle ilgili soruları üzerine, TCK'da Molotof kokteyliyle ilgili ceza olmadığını Terörle Mücadele Kanunu'nda bulunduuğnu, yapılan düzenleme ile boşluğun giderileceğini anlattı. Molotofun artık silah olarak tanımlanacağını vurgulayan Bozdağ, "Batı ülkelerine molotofla ilgili öyle cezalar var ki. Biz de buna uyarlıyoruz" dedi. Bozdağ, gösteri yaparken Molotof kullanılamayacağını bunun bir silah olduğunu vurgulayarak, "Pankart açan açsın, kimse bir şey demez. Hayata kastedilemez. Demokratik hakkını kullanan niye maske takıyor. Eyleme alnı açık başı dik gitsinler. Neden takıyor takanlar. Suç işleyecek onu keşfetmesinler diye takıyor. Yüzünü örten ilk fırsatta suç işleyeceğim diyor. Bu kişilere suç işleme özgürlüğü tanımış oluyorsunuz. Demokratik gösteri hakkında örtmesine gerek yok ki" dedi. Bozdağ, yasa çalışmalarının parlamentoyu tıkamayacağını da söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber