İstanbul dahil 11 ilde eğitime kar engeli

İstanbul'da okullar yoğun kar yağışı nedeniyle yarın tatil edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2015 23:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul dahil 11 ilde eğitime kar engeli

BALIKESİR

Balıkesir'de kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde yarın eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartlarının sürdüğü merkez ile bazı ilçelerde ulaşımda aksamalar yaşandığı bildirildi.

Açıklamada, kar yağışının etkili olduğu Bandırma, Gönen, Balya ve Manyas'ta ilk ve orta dereceli okullar, merkez Karesi ve Altıeylül ilçelerinde ise taşımalı eğitim yapılan, birleştirilmiş sınıfların da aralarında bulunduğu tüm köy okulları ve ilçe merkezine taşımalı eğitim kapsamında gelen ilk ve orta dereceli okullar ile tüm özel eğitim kurumlarının 18 Şubat Çarşamba tatil edildiği belirtildi.

YOZGAT

Yozgat'ta, kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 18 Şubat Çarşamba ara verildiği belirtildi.

BİNGÖL

Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 18 Şubat Çarşamba günü ara verildiği belirtildi.

Bu arada kent genelinde devam eden kar nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarındaki çalışmalar sürüyor.

Düzce'de okullara kar tatili

Düzce Valiliğinin aldığı kararla il genelinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Düzce Valiliği Basın ve halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeni ile okullar 18 Şubat Çarşamba günü 1 gün süre ile tatil edildi. Ayrıca hamile ve engelli memurlar da 1 gün süreyle idari izinli sayılacak.

İstanbul'da okullara kar tatili

İstanbul'da okullar yoğun kar yağışı nedeniyle yarın tatil edildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "İlimizde kar yağışının etkisini artırması ve don olayı beklendiğinden çarşamba günü okullar 1 gün tatil edilmiştir" denildi.

İstanbul'da bu üniversiteler tatil

Konya'da eğitime kar engeli

Konya'nın Ilgın ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime iki gün ara verildiği bildirildi.

Ilgın Kaymakamlığından yapılan açıklamada, bölgede olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime çarşamba ve perşembe günleri ara verildiği belirtildi.

- Ordu'da bazı ilçelerde okullar tatil edildi

Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilk ilçelerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verilecek.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde kar yağışının devam etmesi sebebiyle, Çamaş, Gürgentepe, Kabadüz ve Korgan ilçelerinin tamamında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Yapılan açıklamada ayrıca Ünye'ye bağlı Pelityatak Ortaokulu, Çatalca İlkokulu ve Yeşilyurt İlkokulu ve Yenikent Mahallesi'nde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verileceği kaydedildi.

Açıklamada tatil edilen yerler dışındaki tüm okullarda eğitim-öğretime devam edileceği aktarıldı.

- Samsun

Samsun'da 18 Şubat 2015 günü etkili kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Samsun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Samsun Valiliğinin açıklamasında, geceden bu yana etkisini artıran kar yağışı dolayısıyla il genelinde eğitim öğretim faaliyetinde bulunan ilk ve orta dereceli okulların 18 Şubat Çarşamba günü tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, ildeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de söz konusu günlerde idari izinli sayılacağı kaydedildi.

- Sinop'ta eğitime 2 gün ara verildi

Sinop'ta dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeni ile eğitime iki gün ara verildi.

Sinop ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun yağan kar yağışı sebebi ile Sinop genelinde taşımalı eğitime 2 gün ara verildi. Öte yandan etkili olan kar yağışı yüzünden 200 köy yolunun kapalı olduğu öğrenildi. İl Özel İdaresi'nden alınan bilgilere merkezde 22, Gerze'de 35, Erfelek'te 34, Dikmen'de 9, Ayancık'ta 61, Boyabat'ta ise 6 köy yolu kapalı olduğu ve birçok köye elektrik verilemediği öğrenildi.

- Tunceli'de eğitime kar engeli

Tunceli'nin Pülümür ve Nazımiye ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Tunceli ve ilçelerinde kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Pülümür ve Nazımiye'de kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verilmesi kararlaştırıldı.

Bu arada, İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 30 köy yolunun açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

- Zonguldak

Zonguldak Valisi Ali Kaban, 18 Şubat 2015 Çarşamba günü bir günlüğüne okulların tatil edildiğini duyurdu.

Zonguldak Valisi Ali Kaban, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden resmi hesabı olan @valikaban adresinden 18 Şubat 2015 günü Zonguldak Merkez ilçe, merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, Kozlu ve Kilimli'de eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Kaban "Engelli kamu görevlileri, hamile ve emzikli bayanlar, kronik hastalığı olanlar da 18 Şubat 2015 Çarşamba günü idari izinlidirler" açıklamasında da bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber