Twitter'da takım hesabı dönemi

Sosyal ağ Twitter, tek bir hesabın kontrolünü birden fazla kullanıcı ile paylaşma özelliğini kullanıma sundu.

Haber Giriş : 18 Şubat 2015 22:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Twitter'da takım hesabı dönemi

Twitter'ı özellikle profesyonel anlamda kullananların ihtiyaç duyduğu önemli bir özellik kullanıma sunuldu. Artık belirlenen kişilerle bir hesabın kontrolü paylaşılabiliyor. Bu sayede hesabın şifresini vermeden bir başka kişinin o hesabı kontrol etmesi sağlanabilir hale geldi. Verilen kullanım yetkisinin sınırları da belli oranda belirleniyor. Kullanıcıya Admin ya da Yazar yetkisi verilecek hesabın kontrol sınırlarını da çizilebiliyor.

Yeni özellik sayesinde sosyal medya ajansları bir hesabın kontrolünü sağlarken şifresini vermeden kullanım yetkisi verebilecek. Ya da birden fazla kişinin kontrol ettiği kurumsal hesaplarda şifreyi verme dönemi de kapanmış oluyor. Bir dönem sıkıntı olan şifre verme konusu çalışan kişinin işten ayrılması yüzünden Twitter hesabında hakaret ve benzeri içerikler yayınlama riskini de beraberinde getiriyordu.

Bu özelliği kullanabilmek için Twitter uyumlu TweetDeck yazılımını kullanmak gerekiyor. TweetDeck üzerinden yapılabilen takım hesabı yönetimi sayesinde tek bir hesabı şifresini bilmeden birden fazla kişi kullanabiliyor. Bu özellik şimdilik sadece TweetDeck üzerinden kullanılabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber