'İddia edilen T.C. Siirt Valiliği' yazısına soruşturma

İl Emniyet Müdürlüğü, 80 İl Emniyet Müdürlüğü ve EGM Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığına gönderilen "İddia edilen T.C. Siirt Valiliği" başlıklı yazıyla ilgili idari soruşturma başlatıldığını bildirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2015 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İddia edilen T.C. Siirt Valiliği' yazısına soruşturma

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü, 80 İl Emniyet Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığına gönderilen "İddia edilen T.C Siirt Valiliği" başlıklı yazıyla ilgili idari soruşturma başlatıldığını bildirdi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında "İddia edilen T.C. Siirt Valiliği" başlıklı haberin yayınlandığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Bir polis memuru tarafından yazılarak 80 İl Emniyet Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığına Elektronik Belge Yönetim Sistemi üzerinden gönderilen yazının başlık kısmında 'İddia edilen T.C.' ibaresi yazılmıştır. Sehven yazıldığı değerlendirilen yazı 11 Şubat 2015 tarihinde düzeltilerek tekrar yazılmış önceki yazıdan sarfınazar edilmesi bildirilmiştir. Her ne kadar sehven yazıldığı düşünülse de konu ile ilgili olarak 11 Şubat 2015 derhal idari soruşturma başlatılmıştır."

Resmi yazışmalarda yazıların başlık kısmının standart olması, genelde yazıların konu, içerik ve imza bölümlerinin kontrol edildiğine yer verilen açıklamada, bu nedenle yazıyı paraf ve imza edenlerce başlık kısmındaki hatanın gözden kaçtığının değerlendirildiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber