TSK'da yeni dönem

Haber Giriş : 29 Temmuz 2006 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TSK'da yeni komuta kademesini belirleyecek Yüksek Askeri Şura'ya 2 gün kaldı. YAŞ'tan sonra, emekliye ayrılacak Genelkurmay Başkanı Özkök'ün yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Büyükanıt'ın atanması bekleniyor...

Türk Silahlı Kuvvetleri kan değişimi için geri sayıma geçti. TSK, 1-4 Ağustos tarihleri arasında yapılacak ve Başbakan Erdoğan'ın başkanlık edeceği Yüksek Askeri Şura toplantısında, bir üst rütbeye terfi edecek, emekli olacak, rütbe bekleme süreleri uzatılacak ve silahlı kuvvetlerle ilişiği kesilecek personelin durumları ele alınacak. Genelkurmay Başkanı ataması yasa gereği şuranın görev alanına girmiyor. Şura'dan sonra Bakanlar Kurulu kararnamesi Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunulacak. Emekliye ayrılacak Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök'ün yerine en güçlü aday Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Yaşar Büyükanıt.

İhraç dosyaları karara bağlanacak

Büyükanıt'tan boşalacak kademeye teamüllere göre 1. Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un getirilmesi gerekiyor. Emekliye ayrılması beklenen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri'nin de şansı var. Bu yıl Kara Kuvvetleri'nde terfi sırası bekleyen 7 korgeneralden biri orgeneralliğe terfi edecek. Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları değişmiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da 4 gün boyunca katılması beklenen toplantıda irticai faaliyetleri nedeniyle TSK ile ilişiği kesilecek personelin dosyaları da karara bağlanacak. Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün her yıl olduğu gibi ihraç dosyalarına şerh koymaları bekleniyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber