'Görme özürlü 118 hizmeti'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2006 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum'un Sungurlu ilçesi belediyesinde santral görevlisi olarak çalışan doğuştan görme özürlü Tuncay Yelmenoğlu, yaklaşık 6 bin telefon numarasını ezbere biliyor. Sungurlu Belediyesinin görme özürlü santral görevlisi Yelmenoğlu, her gün çok sayıda aramaya cevap veriyor, arama aktarıyor ve bina içinden istenen numaralarla bağlantı sağlıyor. 6 binin üzerinde numarayı ezbere bilen santral görevlisi, aynı zamanda Sungurlu'da 118 ''Bilinmeyen Numaralar Servisi'' görevlisi gibi çalışıyor.

İki defa aradığı numarayı bir daha asla unutmayan Yelmenoğlu, Sungurlu numaralarının yüzde 98'ini, bakanlıkların tamamını, belediye personellerinin ve akrabalarının yanı sıra, başkanın aradığı yerler ile belediyenin ilişki içinde olduğu kurumların telefonlarıyla beraber 6 bin numarayı ezbere bildiğini bildirdi. Sungurlu'daki bir numarayı öğrenmek isteyen bazı vatandaşların 118 hattı yerine kendisini aradığını belirten Yelmenoğlu bu durumdan rahatsız olmadığını söyledi.

Yelmenoğlu, ''Her gün Sungurlu'dan numara öğrenmek isteyen onlarca vatandaş 118 Servisi yerine beni arıyor. Kimi resmi kurum, kimi banka, kimi eczane, kimi iş yeri telefonu soruyor. İnsanlara yardımcı olmak beni mutlu ediyor. Bu halimle bile insanlara yardımcı olabilmek bana sonsuz keyif veriyor'' dedi.

Yelmenoğlu, belediye binasının içinde ve ilçede hiç kimseden yardım almadan gezdiğini, ilçedeki caddelerin sokakların ve hatta işyerlerinin bulunduğu yerleri bildiğini ifade etti. Durumundan hiçbir zaman şikayet etmediğini, her şeye rağmen hayatla olan mücadelesine devam edeceğini belirten Yelmenoğlu, kendisiyle aynı durumda olan vatandaşlara hayata tutunmalarını ve yaşama sevinçlerini kaybetmemelerini önerdi. Yelmenoğlu, 8 yıldır belediyede geçici işçi olarak çalıştığını kaydederek, Belediye Başkanı Ahmet Karacif'ten de kendisini kadrolu personel yapmasını istedi. Bu arada, belediyede santral görevlisi olarak çalışan Tuncay Yelmenoğlu'nun mesai arkadaşı, gözleri doğuştan görme özürlü Yaşar Kuzey de 3 bin telefon numarasını ezbere biliyor. İki görme özürlü santralci 8 yıldır birlikte çalışıyor. Yelmenoğlu ve Kuzey, çalıştıkları yerde bilgisayarlarının olmadığını, kendileri için konuşan bir bilgisayar alınması halinde daha iyi hizmet vereceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber