MEB, yurt genelindeki bütün ilköğretim okullarında ana sınıfı açılması için genelge yayınladı.

Haber Giriş : 20 Şubat 2004 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB, yurt genelindeki bütün ilköğretim okullarında ana sınıfı açılması için genelge yayınladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in imzasıyla illere gönderilen genelgede, ilköğretim okullarının hepsinde en az bir ana sınıfı açılması için talimat verildi. Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü'nün 30 Ocak 2004 tarihli genelgesinde, çocukların okul öncesi eğitim döneminde yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğunun araştırmalarla kanıtlandığı belirtildi.

İlköğretime devam eden öğrenciler içinde, okul öncesi eğitim alan öğrencilerin başarı oranının bu eğitimi almayan öğrencilerden daha yüksek olduğuna da dikkat çekildi. 8. Beş Yıllık Kalkınma Planı'nda okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ile ilgili hedefe ulaşılabilmesi için yeni düzenlemelere uyulması gerektiği vurgulandı. Genelgede, "Fiziki şartları uygun olan ilköğretim okullarımızın hepsinde en az 1 sınıfı açılacak, varsa kullanılmayan boş derslikler ise 2. ve 3. ana sınıfı olarak değerlendirilecektir'' denildi.

Veliler özendirilecek
Bakan Çelik, çocuğunu ilköğretim okuluna kayıt ettirmek için gelen velilerden okul öncesi çağda çocuğu olanların da tespit edilmesini istedi. Okul yöneticilerine, velileri ikna etmek için özendirici taktikler uygulaması önerildi. Hangi taktiklerin uygulanacağı ise şu ifadeler ile anlatıldı: "İlköğretim okullarına kayıt döneminde gelen velilere okul öncesi çağında çocuğu olup olmadığı sorularak, varsa çocuklarını ana sınıfına kayıt yaptırmaları özendirilecek, tüm velilere çocuklar tarafından önceden yapılmış olan ana sınıflarındaki faaliyetler gösterilecektir."

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber