Bakan Çelik'ten turizimcilere destek müjdesi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'ye en fazla turist gönderen ikinci ülke olan Rusya'da 2015 sezonun büyük oranda şekillendiği MITT'2015 Seyahat ve Turizm Fuarı'na katılarak ekonomik koşullar nedeni ile zor bir süreçten geçen Rusya'da sektörün yaşanan olumsuzluklardan etkilenmemesi için Moskova'ya çıkarma yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Mart 2015 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Çelik'ten turizimcilere destek müjdesi

Cebinde bazı önlem paketleri ile Moskova'ya gelen Bakan Çelik, sektörün devlerini buluşturan ve bu yıl 22'ncisi düzenlenen fuarda Türk standını gezerek, katılımcılar ile sohbet edip turizmcilerin sorunlarını dinledi. Ardından bir basın açıklaması yapan Çelik, "Bu fuara hem devlet hem de özel sektör olarak ilgi göstermemizin bu sene özel bir anlamı var. Yaptırımlar sebebiyle ikinci büyük pazarımız olan Rus pazarında bazı türbülanslar söz konusu olabiliyor. Bu yıl Rusya'daki ekonomik gelişmeler sebebiyle turizm sektörümüzün bu gelişmelerden negatif etkilenmemesi için çok sayıda tedbir alıyoruz. Ben de bizzat buraya gelerek turizmcilerimize desteğimi göstermek istedim. Aynı zamanda Rus muhataplarımla çeşitli görüşmeler gerçekleştireceğim. İnşallah aldığımız tedbirler olumlu sonuç verecek. Değişik toplantılar yaptık. Hükümetimiz bizzat Başbakanımızın başkanlığında turizm sektörün temsilcileriyle bir toplantı yaparak bir buçuk ay önce Rusya'yı da kapsayan önlemler paketi açıkladı. Yürürlüğe giren pakete göre, Rusya'dan 400 bin ve üzeri ziyaretçi getiren tur operatörlerine 100 milyon liraya kadar kredi desteği sağlanması söz konusu olacak Ayrıca Rusya'dan ülkemize ziyaretçi getiren tur operatörlerinin uçaklarına, uçak başı 6 bin dolat yakıt desteği vereceğiz" dedi.

"Tam bir kriz yönetimi yapıyoruz"

Aylar evvel bu durumu öngörerek bir stratejik planlama yaptıklarının altını çizen Bakan Çelik, şöyle devam etti:

"Bakanlıktaki arkadaşlarımız son 5 ayda dördüncü kez bu pazara geldiler. Tam bir kriz yönetimi yapıyoruz. Moskova'ya her gelişlerinde buradaki muhataplarıyla da görüşüyorlar. Turizmle ilgili olarak herhangi bir problem çıktığında anında yerinde müdahale ediyorlar. Rusya bizim için çok önemli bir destinasyon. Burada hem bir kaybın yaşanmamasını istiyoruz ama sadece kriz, risk ve negatife gelişme odaklı bir yaklaşımımız yok. Aynı zamanda da buradaki pazar payımızı artırmak konusundaki stratejilerimizi de herhangi bir kriz yada sıkıntı varmış gibi düşünmeden uygulamaya devam ediyoruz. Biz dünyadaki kriz ortamında, Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre, dünya ortalamasının üzerinde bir büyüme yakalıyoruz. Bu hem turist sayısında hem de elde ettiğimiz gelir de gözlemleniyor.

Rusya ile siyasi ilişkilerimizde çeşitli iniş çıkışlar olabilir ama turizm ve kültürel ilişkiler her zaman en üst düzeydedir. Bizim turizm sektörümüzle ilgili aldığımız tedbirler, ortaya çıkan krizin bize negatif yansımaması için alınan tedbirler, yoksa Türkiye'nin turizm sektörü bir zaaf içerisinde bir çöküş içerisindeymiş gibi çok daha geniş kapsamlı bir paket açıklanması yönündeki tedbirler doğru değil."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber