Müezzinoğlu: idama kadar giden ağır bedeller ödedik

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Bu ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Milli birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz güçlü bir şekilde devam edecektir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2015 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müezzinoğlu: idama kadar giden ağır bedeller ödedik

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ağrı'daki terör saldırısına ilişkin, "Bu ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Milli birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz güçlü bir şekilde devam edecektir" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca il özel idaresi araç parkında köylerin temizliğinde kullanılmak üzere valiliğe tahsis edilen 7 çöp taşıma aracı ve 1750 çöp konteynerinin teslim töreninde yaptığı konuşmada, seçimlerin demokrasi, hukuk devleti, milli irade, ülke ve millet için önemine dikkati çekti.

Milletin, 1950'li yıllarından itibaren çok partili siyasi yaşamın zenginliklerini yaşadığına işaret eden Müezzinoğlu, "Zaman zaman idama kadar giden ağır bedeller ödedik. Darbelerle kesilen milli irade süreçleri ya da 'balans ayarı' denilerek milli iradenin hukukunun zedelendiği günler yaşadık. Bunlara rağmen millet sandığı merkeze alan bir anlayıştan vazgeçmedi" şeklinde konuştu.

Milletin demokrasiyi benimsediğini vurgulayan Müezzinoğlu, "İnşallah birileri arka plandan milletin iradesine tuzaklar kuramayacağı, milli iradenin hak ve hukukunun güçlü korunduğu, sandığın merkeze alındığı, darbelerle, tuzaklarla kesilemeyeceği süreçleri inşallah 7 Haziran'dan sonra bu millete kalıcı bir kazanım olarak Rabbim tüm siyasilere nasip etsin" ifadesini kullandı.

Siyasilerin görevinin milletin yanında yer almak olduğuna işaret eden Müezzinoğlu, "Milletin hak ve hukuku korumaktır. Siyasetçi milletsiz siyaset yapamamalıdır. Ne yazık ki zaman zaman siyasetçi bir taraftan milletle beraber oluyorum derken bir taraftan kapılı kapılar ardından gelen emirlerle hareket etti. 'Millet ne der' değil 'güç odakları ne der' demenin peşinde koştu" değerlendirmesinde bulundu.

Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bunların bedellerini ödedik. Artık bu tecrübelerden geçen bir millet olarak milletin hak ve hukukunu koruyan ve milleti geleceğe güvenli taşıyan özgürlükçü ve güçlü, demokrasiyi, insan haklarını merkeze alan bir anayasayı inşallah başarabilmeyi TBMM'ye Allah nasip etsin. Millet olarak birlik ve beraberliği merkeze alan, siyasi farklılıklarımızı, ayrışma ve çatışma zemin olarak görmeyen, aksine siyasi farklılıklarımızı daha iyi hizmet edebilmek için yarış vesilesi olarak gören bir anlayışla ülkemize ve milletimize daha güzel hizmetler yapmayı, Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyet olarak bıraktığı 'bu millete muasır medeniyetler seviyesi üstünde bir yer yakışır' hedefine birlikte birlik ve beraberlik içerisinde yürüyeceğiz, koşacağız."

Ağrı'daki terör saldırısı

Birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere tavrın çok net ve keskin olduğunun altını çizen Bakan Müezzinoğlu, Ağrı'daki terör saldırısına ilişkin de "Dün yaşadığımız askerimizin yaralandığı menfur, hain olayda yaralanan askerlerimize şifalar diliyorum. Gerek Türk Silahlı Kuvvetleri gerek emniyet güçleri, gerekse hükümet ve milletin iradesi asla ve asla onlara taviz vermeyecektir. Hak ettikleri cezayı öyle ya da böyle mutlaka bulacaklardır. Bu ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Milli birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz güçlü bir şekilde devam edecektir. Güçlü Türkiye güneşi özellikle yakın coğrafyamızda mazlum ve mağdur milletlere umut olmaya yeniden güç vermeye devam edecektir" görüşünü paylaştı.

Makedonya Başbakan Danışmanı ve eski Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir de Rumeli Türklerinin her zaman anavatan Türkiye'nin yanında olduğunu ve bundan sonra da olacağını ifade etti.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ise çöp toplama araçlarıyla Edirne'nin köylerinin daha temiz olacağını kaydetti.

Daha sonra Bakan Müezzinoğlu, konuk eski Bakan Nezir, Vali Şahin ve protokol üyeleri kurdeleyi keserek araçları il özel idaresine teslim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber