Eski TBMM başkanlarına 5 personel verilecek

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, halen hayatta olan 14 TBMM Başkanı için Meclis'te oda arayışında. Eski başkanlara verilen koruma ve şoföre ek olarak 3 personel daha verileceği bildirildi. Ancak TBMM yönetiminin ofis görevlisi sayısını üç kişide tutmak için çalışma yaptığı öğrenildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Nisan 2015 06:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski TBMM başkanlarına 5 personel verilecek

ÖNDER YILMAZ

Meclis'te, 14 eski TBMM Başkanı'na sekreteryalarıyla birlikte çalışabilecekleri makam odaları aranıyor. TBMM Başkanı Cemil çiçek, TBMM'de uygun yerleri gezerken, milletvekillerinin ofislerinin bulunduğu binada makam odaları bulunamadı. Milletvekillerine gelen ziyaretçilerin eski başkanların rahat çalışmalarına engel olacağı düşüncesi nedeniyle 14 eski başkana Genel Kurul Salonu'nun bulunduğu ana binada yer aranıyor.

TBMM Başkanlık Divanı'nın, Başbakan Yardımcısı ve eski Meclis Başkanı Bülent Arınç ile eski Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın yazılı müracaatı üzerine her Meclis başkanına makam odası ve mevcut personellerine ek olarak üçer personel vermesini kararlaştırmasının ardından Çiçek, kendisiyle birlikte 14 eski Meclis Başkanı için makam arayışına girdi.

Çiçek, önceki gün Halkla İlişkiler Binası'nın zemin katının Meclis başkanlarına ayrılmasının uygun olup olmayacağını yerinde araştırdı. Ancak zemin katta milletvekillerine çok ziyaretçi gelip gittiği düşünülerek Halkla İlişkiler Binası yerine Genel Kurul Salonu'nun bulunduğu ana binada yer verilmesi planlandı. İlk etapta TBMM Tören Salonu'nun üst katında eski Dilekçe ve İnsan Hakları komisyonlarının bulunduğu yerlerin daha uygun yerler olduğu fikri geliştirildi. Halen TBMM Başkanı'nın müşavirleri ile muhakkiklerin kullandığı bu odaların yeni baştan dizayn edilerek 14 başkana tahsis edileceği öğrenildi.

Beş kişiyle çalışacaklar

Yaşayan Meclis başkanları sırasıyla; Ferruh Bozbeyli, Cahit Karakaş, Necmettin Karaduman, Kaya Erdem, İsmet Sezgin, Mustafa Kalemli, Hikmet Çetin, Yıldırım Akbulut, Ömer İzgi, Bülent Arınç, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin ve Cemil Çiçek olarak sıralanıyor. 14 ayrı makam odası tahsis edilecek eski başkanlara TBMM halihazırda bir makam aracı ve bir şoför tahsis ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ise bir koruma veriyor. Yeni uygulamayla birlikte TBMM personelinden bir sekreter, birinci danışman ve ikinci danışmandan oluşan üçer personel tahsisi daha yapılacak. Böylece başkanlar beşer kişilik ekiplerle çalışmalarını yürütecek. Ancak TBMM yönetiminin beş kişiye ulaşacak olan ofis görevlilerinin sayısını üçte tutmak için çalışma yaptığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber