İtfaiyeci damat gelini bırakıp yangına koştu

Haber Giriş : 14 Ağustos 2006 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur İtfaiyesi'nde görevli arama kurtarma amiri düğününün ortasında geline öyle bir şaka yaptı ki görülmeye değer...

Burdur İtfaiyesi'nde arama kurtarma amiri olarak görev yapan Mehmet Ali Ballak, düğününün ortasında yangın anonsu yapılınca arkadaşları ile birlikte salondan çıktı.

Damadın gidişi ile şaşkınlık yaşayan gelin ve salondaki misafirler az sonra bunun bir şaka olduğunu öğrenince rahat bir nefes aldı.

Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ndeki çalışan Mehmet Ali Ballak başarılı çalışmaları ile tanınıyor. Arama kurtarma amiri olarak görev yapan genç itfaiyeci, en zorlu görevlerde ön saflarda yer alıyor.

Bir köpeği kurtarmak için 30 metrelik kuyuya inen Ballak, öğrencilere, polislere ve çeşitli yerlerde çalışan birçok kişiye eğitim semineri veriyor.

Burdur Belediyesi tarafından başlatılan gönüllü itfaiyecilik projesinin başarılı olmasında büyük katkısı olan Ballak'ın düğünü de kendisi gibi renkli oldu. Ballak ve eşi, düğün salonuna itfaiye ve Burdur AKS araçlarının sirenleri eşliğinde girdi.

Ballak bu kadar topluluğu bir arada görünce düğününün kısa bir bölümünü yangın söndürme tüplerinin kullanımını anlatmakla geçirdi. Daha sonra İtfaiye Müdürü Hasan Özban'ın talimatı ile salonda bir anons duyuldu.

Konak Mahallesi'nde ev yangını olduğu söylenen anonsta, tüm itfaiyecilerin görev başı yapması istendi. Anonsla birlikte yerinden fırlayan damat ve mesai arkadaşları, salondakileri şaşkına çevirdi. Bir süre sonra gelen ikinci anonsla gelin Filiz Ballak ve salondaki diğer misafirler rahat bir nefes aldı. Yapılan anonsta bunun bir şaka olduğu açıklandı. Yapılan bu güzel gösteri davetlilerden büyük alkış topladı.

İtfaiye Müdürü Hasan Özban, düğünün ortasında bile olsa tüm itfaiye çalışanlarının anında görev başı yapabileceğini söyledi.

İnsan hayatının öneminden bahseden Özban, "Yangınlarda ilk müdahale çok önemlidir. Bu yüzden her evde, işyerinde ve araçta yangın söndürme tüpü bulundurması gerekir. Biz elimizden geldiğince toplumun değişik kesimlerine ulaşıp, yangınla mücadele konusunda bilgi vermeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber