AKP Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, seçimlerde aday olan kamu görevlilerinin seçimden sonra yeniden görevlerine dönmemelerine ilişkin bir yasa teklifi verdi.

Haber Giriş : 25 Şubat 2004 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, seçimlerde aday olan kamu görevlilerinin seçimden sonra yeniden görevlerine dönmemelerine ilişkin bir yasa teklifi verdi.

AKP`li Ertuğrul Yalçınbayır`ın, Seçimlerin Temel Hükümleri Hakkındaki Yasada Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifinde, ``Milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimlerinde aday ve aday adayı olan devlet memurları ve diğer kamu görevlileri adaylığı veya seçimi kaybetmeleri halinde eski görevlerine veya kamuda başka bir göreve dönemezler`` hükmü yer aldı.

Yalçınbayır, yasa teklifinin gerekçesinde, aday adayı ve aday olan kişilerin siyasi düşüncelerini açıkça deklare ettiklerine dikkat çekti. Yalçınbayır, bu kişilerin aday olamamaları veya seçilememeleri ve istifa ettikleri görevlerine dönmeleri halinde görevlerini yaparken siyasi mülahaza ile hareket ettiklerine ve edeceklerine dair yaygın bir kanaat bulunduğunu ve bu kişilerin tarafsızlıklarından endişe edildiğini vurguladı.

Yalçınbayır, ``Türkiye insan kaynakları bakımından sıkıntı çekmemektedir. Siyaset kurumunun kamu görevlileri üzerinde etkilerinin azaltılmasının sözkonusu olduğu bir süreçte siyasi kanaatlarını açıkça beyan eden hakimlerin, kaymakamların, valilerin, üst düzey bürokratların ve diğer kamu görevlilerinin de subay ve astsubaylar gibi göreve dönememelerini düzenlemek uygun olacaktır`` dedi.

Yalçınbayır, ayrıca aday olamayan veya seçilemeyen bu kişilerin göreve döndükten sonra kendilerine daha üst düzey bir görev isteklerinin de partileri meşgul ettiğini ifade etti.

Yalçınbayır, belediye başkanı, belediye meclisi ve genel meclis üyeliğine seçilebilmek için o seçim çevresinde en az altı ay süre oturma şartını öngören bir yasa teklifini de TBMM Başkanlığına verdi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber