Kabinenin en 'hızlı' bakanları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2006 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kabinenin vatandaşlardan gelen talepleri en 'hızlı' değerlendiren ve işleme koyan bakanlar belli oldu.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve Abdüllatif Şener, Devlet Bakanı Ali Babacan, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Çevre ve Orman Bakanı Pepe'nin başında bulunduğu bakanlıklar vatandaşlardan gelen talebi aynı gün işleme koyuyor.

Başbakanlık bünyesinde faaliyet gösteren Başbakanlık İletişim Merkezi'nin (BİMER) Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayan 4 aylık faaliyet raporu yayınladı. Faaliyet raporuna göre, 9 bakan, vatandaştan kendilerine gelen talepleri bir günde işleme alıyor. Raporda, 10 ilde işlemlerin bir günde sonuçlandığı, Şanlıurfa ve Isparta'da ise gün sayısının 12'ye yükseldiği bildirildi. BİMER'in raporuna göre, kabinenin vatandaşlardan gelen talepleri en 'hızlı' değerlendiren ve işleme koyan bakanları da belli oldu. Raporda, 9 bakanın vatandaşlardan gelen talebi bir günde işleme aldığına vurgu yapıldı. Raporda, 'vatandaşa anında cevap veren' bakanlarla ilgili "Başbakan Yardımcılığı (Abdullah Gül, Abdüllatif Şener ile Devlet Bakanlığı (Ali Babacan), Adalet, İçişleri, Milli Eğitim, Kültür ve Turizm, Bayındırlık ve İskan ile Çevre ve Orman Bakanlıkları'nda gelen başvuruların işlemleri hızlı bir şekilde tamamlanarak günlük olarak yapılmıştır" ifadesine yer verildi.

Başbakanlık bünyesinde faaliyet gösteren BİMER'e 4 ayda 90 bin kişi başvurdu. Rapora göre, 4 aylık süre içerisinde BİMER aracılığıyla 87 bin 425 kişi hükümetten çeşitli taleplerde bulundu. 2005 yılının aynı döneminde ise başvuru sayısı 57 bin 157 olarak belirlenmişti. 87 bin 425 vatandaş telefon, faks ya da elektronik postayla başvuru yaparken, şahsen başvuranların sayısı da bin 678 oldu. Haziran ayı sonuçlarına göre, iş yükü ağır olan Ankara, Antalya, Diyarbakır, İstanbul, Kayseri, Malatya, Sakarya, Samsun, Sivas, Trabzon gibi illerde işlem süresi 'günlük' olurken, Isparta ve Şanlıurfa illerinde ise 12 gün olarak belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber