17 Ağustos 2006'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2006 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Marmara depreminin 7. yılı....

- Can kaybı ve ekonomik maliyet açısından dünyanın en büyük yıkımları arasında gösterilen Marmara depreminin 7. yılında çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

- Gölcük'teki Donanma Komutanlığında, Marmara depreminde yaşamlarını yitiren personel ve aileleri törenle anılacak.

- Kocaeli Büyükşehir Belediyesince "Depremde İlkyardım ve Ruhsal etkileri" konulu panel yapılacak.

- Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) 2. Ulusal Eğitim ve Tatbikat Kampı kapsamında Erciyes Dağı'nda, enkazdan hasta ve yaralı kurtarma tatbikatı yapılacak.

- Hürparti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Marmara depreminin 7. yılı dolayısıyla Yalova'da çeşitli dernek ve odaları ziyaret edecek.

2- Hükümet ile memur sendikaları konfederasyonları arasında başlayan toplu görüşmelerin 2. turu, Başbakanlık Yeni Bina'da yapılacak.

3- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Kayseri'de bakanlığına bağlı kurumlarda incelemelerde bulunacak.

4- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Kütahya Valisi Osman Aydın'ı ziyaret edecek.

5- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, 9. Kültür ve Pirinç Festivali'ne katılacak.

6- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tunceli ve Erzincan'da ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

7- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Samsun'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak ve sağlık personeliyle toplantı yapacak.

8- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kayseri ve Sivas'ta ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

9- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Yunanistan Turizm Bakanı Petralia ile birlikte Yunanistan'ın Midilli adası ve Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde incelemeler yapacak.

10- Ateşkes sonrası Lübnan...

- Lübnan hükümetinin kararının ardından Lübnan Ordusu, Litani Nehri'nin güneyine konuşlanmaya başlayacak.

- Lübnan'da BM gücüne katkıda bulunmayı düşünen ülkeler, BM'de buluşacak ve istişarelerde bulunacak.

11- Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanan Orgeneral İlker Başbuğ, 1. Ordu Komutanlığı görevini törenle Orgeneral Fethi Tuncel'e devredecek.

12- Kültür ve Turizm Bakanlığının tahsise açtığı Lara Kent Parkı için başvuran yatırımcılarla müzakereler Ankara'da yapılacak.

13- Siyasal partilerden...

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Ankara'da Memur-Sen'in toplu görüşmeleri takip merkezini ziyaret edecek.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığını ve Çevreyi Koruma Derneği Genel Başkanı Kasım Sezen başkanlığındaki heyeti parti genel merkezinde kabul edecek.

14- Filistinli 100 bin çocuğa okul ve kırtasiye yardımı yapılmasına ilişkin protokol, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç tarafından imzalanacak.

15- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eylül ayında kapılarını 75. kez ziyaretçilerine açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı ile ilgili basın toplantısı yapacak.

16- 8. IF İstanbul Uluslararası Hazır Giyim Fuarı'nın tanıtımı dolayısıyla IF Konseyini oluşturan dernek başkanları, İstanbul'da basın toplantısı düzenliyor.

17- Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin, enerji zamlarına karşı federasyon olarak başlattıkları kampanya konusunda Ankara'da basın toplantısı yapacak.

18- Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak, Adana'da, "Narenciye İhracat Sezonu Değerlendirme Toplantısı"na katılacak.

19- İstanbul'daki barajların doluluk oranı...

- Barajlardaki doluluk oranı, 16 Ağustos tarihleri itibarıyla geçen yıl yüzde 68,02 iken, bu yıl yüzde 69,95 düzeyine ulaştı.

- Aynı tarih itibariyle geçen yıl İstanbul'a su sağlayan barajlarda toplam 588 milyon metreküp su varken, bu yıl bu miktar 604 milyon metreküpe yükseldi.

20- Motosiklet ithalatı mercek altında...

- Motosiklette yerli üretimin yurtiçi satış fiyatı, ithal mallar tarafından yüzde 35 ile yüzde 46 arasında kırıldı.

- Söz konusu ürünlerin ithalatı ise yılın 4 ayında, 5,5 kat artarak, 190 bin 885 adete çıktı.

- Yerli üreticilerin, ithalat artışının yerli üretimde zarara neden olduğu gerekçesiyle başvurusu üzerine Dış Ticaret Müsteşarlığı soruşturma açtı, ithalatta adet başına 200 ile 300 dolar arasında güvence alınacak.

21- Futbolda Lig (B) 5. Grup'ta, 2. hafta maçları bugün yapılıyor.

22- Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, federasyon binasında haftalık olağan toplantısını yapacak.

- Kurulun, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 3 maçla cezalandırılan Fenerbahçeli futbolcu Stephen Appiah'ın cezasında indirim yapılması için Fenerbahçe Kulübünün başvurusunu da görüşmesi bekleniyor.

23- 20. Avrupa Yıldız Erkekler Basketbol Şampiyonası finalleri, İspanya'da sürüyor.

- Milli takım, final grubundaki 3. ve son maçını, Linares kentinde Rusya ile yapacak.

24- (A) Milli Bayan Voleybol Takımı, özel maçta Bulgaristan ile İstanbul'da karşı karşıya geliyor.

25- Turkcell Süper Ligi'nde 3. hafta maçlarında görev yapacak hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

26- İzmir'de hafta sonunda gerçekleştirilecek 3. Erkekler Voleybol Avrupa Ligi Dörtlü Final karşılaşmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenlenecek.

27- 15. Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası finallerine doğru...

- Dünya şampiyonluğunu en fazla 5 kezle, eski Yugoslavya kazandı.

- ABD ve eski SSCB 3'er, Brezilya da 2 kez mutlu sona ulaştı.

- İlk kez 1950'de düzenlenen kupayı Arjantin, son 2 kupayı ise Yugoslavya müzesine götürdü.

- Yugoslavya, 8 kezle en fazla final oynayan takım unvanını da elinde bulunduruyor.

28- Bogdan Tanjeviç'in milli takım karnesi...

- (A) Milli Basketbol Takımı, Tanjeviç yönetiminde yaptığı 55 maçta 30 galibiyet ve 25 yenilgi aldı.

- Türkiye, Sırp teknik adamla katıldığı 34. Avrupa Şampiyonası finallerinde başarılı olamadı.

- (A) Milli Takım, 2. kez finallerde mücadele edecek.

- Milliler, 2002'de katıldıkları ilk şampiyonada 9. oldu.


 

17 Ağustos 2006'nın önemli gündem başlıkları

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığında, toplu sözleşme görüşmelerine saat 14.00'te devam edilecek.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, saat 15.00'te Kastamonu'nun Tosya İlçesi'nde Kültür ve Pirinç Festivali'ne katılacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, saat 11.00'de Kayseri Yahyalı İlçesi'nde Kapuzbaşı şelalelerinde incelemelerde bulunacak. Bakan Pepe, saat 14.45'te Sivas Valiliği'ni ziyaret edecek ve çeşitli incelemelerde bulunacak.

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Kayseri'de faaliyet gösteren çocuk yuvaları, yetiştirme yurtları ve zihinsel engelliler okullarında bir dizi incelemelerde bulunacak.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Samsun'da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tunceli'de gezi ve incelemelerde bulunacak. Bakan Yıldırım, öğle saatlerinde Tunceli'den Erzincan'ın Otlukbeli İlçesi'ne geçerek, Mercan Beldesi'nde bazı ilçeler için temin edilen araçların teslim törenine, ardından Altunkent Beldesi'nde halı saha açılışına katılacak.

- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Kütahya Valisi Osman Aydın'ı ziyaret edecek.

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Yunanistan Turizm Bakanı ile Yunanistan'ın Midilli adası ve Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde incelemelerde bulanacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Aydın'ın İncirliova, Didim ve Söke İlçeleri'ni ziyaret ederek, halka seslenecek.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 11.00'de Memur-Sen toplu görüşme takip merkezini ziyaret edecek.

- Saadet Partisi Genel Başkanı M. Recai Kutan, saat 14.00'te Sağlık-Der Genel Başkanı Dr. Kasım Sezen ve yönetim kurulu üyelerini kabul edecek.

- BBP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Arı, partisinin Konya İl Teşkilatında saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, toplantı, görüşme, ziyaret

- Marmara depreminin 7. yılı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

- Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin, saat 11.00'de elektrik zammı ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, saat 14.00'te 2006-2 Turizm Yatırımcılarına Kamu Arazisi Tahsisi ile ilgili başvuru yapan yatırımcılarla müzakereler başlayacak.

- KESK Ankara Şubeler Platformu, saat 12.45'te açlık grevini sürdüren Yapı-Yol- Sen üyelerini ziyaret edecek.

- LÖSEV tarafından başlatılan '1000 lösemili çocuğa 1000 adet yeni bilgisayar' kampanyasının ilk teslimi saat 11.00'de düzenlenecek törenle yapılacak.

- PTT Genel Müdürlüğü tarafından, saat 10.00'da posta dağıtıcıları milli takımı seçmeleri yapılacak.

- 1. Ordu Komutanlığı devir teslim töreni, saat 11.00'de, Selimiye'deki 1. Ordu Komutanlığı'nda yapılacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 09.00'da, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen 6. Uluslararası Bütünleşik Afet Riski Yönetimi Konferansı'nın, kapanış toplantısına konuşacak. Topbaş, saat 13.30'da, Cebeci Halk Ekmek Fabrikası yanında, Cebeci Spor Kompleksi ve Şehir Parkı'nın inşası tamamlanan 1. kısmının açılışı, 2. kısmının temel atma törenine katılacak.

- İstanbul Tabip Odası, Maliye Bakanlığı tarafından çıkarılan "Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği" konusunda, saat 13.00'te oda konferans salonunda bir basın açıklaması yapacak.

- TMMOB, İsrail'in saldırıları ve ABD'nin Ortadoğu'daki planlarına karşı saat 19.00'da, Taksim Meydanı'ndan Galatasaray'a bir yürüyüş gerçekleştirecek.

- Küçükçekmece Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında, saat 15.00'te, belediye binasında bir toplu sözleşme imzalanacak.

- Parkorman'daki Icepark adlı buz pistinin açılışıyla ilgili saat 11.00'de Maslak Parkorman'da bir brunch düzenlenecek.

- Üsküdar Salacak Ahmet Çelebi Mahalle Afet Gönüllüleri, Marmara depreminin yıldönümü münasebetiyle saat 20.00'de Üsküdar Şemsipaşa Parkı Atatürk Anıtı önünde bir gösteri düzenleyecek.

- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından düzenlenen Açık Deniz Akvakültür Konferansı (Workshop on Open Ocean Aquaculture) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Cirik Başkanlığında ve Amerika Birleşik Devletleri, University of New Hampshire, Mechanical & Ocean Engineering Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barbaros Çelikkol koordinatörlüğünde saat 10.00'da başlayacak.

- Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık projeleri "Kendini keşfet" projesi kapsamında üniversiteli gönüllüler tarafından 09-14 yaş arası çocuklara kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Şanlıurfa Şehitlik İlköğretim Okulu'nda saat 12.00'de sanatsal beceriler, eğitsel, drama, müzik ve takım geliştirme gibi aktiviteler düzenlenecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

BM kararının ardından

- BM Güvenlik Konseyi kararı gereği Lübnan ordusu, konuşlanmak üzere ülkenin güneyine doğru yola çıktı.

İsrail'in Lübnan'da misket bombası kullanması

- İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), İsrail'den Lübnan'da kullandığı misket bombaların yerini derhal açıklamasını istedi

İsrail-Hizbullah savaşının ardından

- İsrail saldırıları sonucu yerlerini yurtlarını terk eden yüz binlerce Lübnanlı ateşkesin ardından evlerine dönmeye devam ediyor.

İsrail'in Filistin'e saldırıları

- İsrail, 28 Haziran'dan beri Filistin topraklarını bombalamaya devam ediyor. İsrail saldırılarında 200'e yakın Filistinli can verdi ve yüzlerce kişi yaralandı. İsrail sarpar - KESK Ankara Şldırılarında Gazze'nin alt yapısını yerel bir edilmesi sonucu Filistinliler zor anlar yaşıyor.

Irak'ta sivil katliamı durmak bilmiyor

- Irak'ta iç savaş çıkartmak isteyen terör örgütü El Kaide ve devrik Irak diktatörü Saddam yanlılarının, sivilleri hedef alan saldırılarında hemen her gün onlarca kişi can veriyor ve yaralanıyor. Iraklı dini ve siyasi liderler, başta cami olmak üzere mukaddes mekanlara bile saldıran tefrikacı teröristlerin oyununa gelinmemesi çağrısında bulunuyor.

Londra'da terör saldırısı iddiaları

- İngiltere'de terör saldırısı planları iddiasıyla artırılan alarm seviyesi düşürülürken, soruşturmalar devam ediyor.

Saran Norveç'i ziyaret ediyor

- Hindistan Dışişleri Bakanı Shyam Saran Oslo'da temaslarda bulunacak.

SPOR GÜNDEMİ

- Türkiye A Milli Bayan Voleybol Takımı, özel maçta Bulgaristan ile İstanbul'da saat 18.00'de karşı karşıya gelecek.

- Hafta sonu İzmir'de gerçekleştirilecek Erkekler Voleybol Avrupa Ligi Dörtlü Final karşılaşmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenlenecek.

- Bursaspor'un yeni transferi Zafer Biryol sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, kendisini 2 yıllığına Bursasporlu yapan mukaveleyi imzalayacak.

- 2006 Erkekler Voleybol Avrupa Ligi Final karşılaşmaları öncesi Karaca Otel'de saat 09.30'da basın toplantısı düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber