Müfettiş akladı, müdür ?Biz emir kuluyuz' dedi

Haber Giriş : 19 Ağustos 2006 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fındık mitingi sonrası görevden alınıp müfettişlerin incelemesinde ?hatasız' bulunan Ordu Emniyet Müdür Vekili Güler, ?Müfettişler gerekeni tespit etmiş? dedi

Fındık üreticilerinin protesto gösterilerinde görevini ihmal ettiği ve verilen emirleri yerine getirmediği için merkeze alınan Ordu Emniyet Müdür Vekili Rıdvan Güler hakkında İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı rapor tamamlandı. Bakan Abdulkadir Aksu'ya sunulan raporda, müdürün görevini başarılı bir şekilde yürüttüğü ifade edildi. Ordu'da mülki amirlerle görüşen ve miting gününe ilişkin kasetleri inceleyen müfettişler, olaylardan dolayı birinci sorumluluğun Vali Said Vakkas Gözlügöl'de olduğuna işaret ettiler.

Müfettişlerin raporunda, olaylardan sonra ortaya atılan bazı iddialar yalanlandı. Miting nedeniyle yolların kapalı olmasından dolayı ambulansta iki kişinin öldüğü yolundaki bilginin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Miting sonrası merkeze alınan Emniyet Müdür Vekili Rıdvan Güler bu gelişmeler sonrasında VATAN'a konuştu. İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı raporun içeriği görmediğini anlatan Güler, şunları söyledi: ?Müfettişler gerekeni tespit etmiş. Ne diyebilirim, ben memurum. Hakkımda bir işlem yapıldı ve neticesini bekliyorum. Şu anda eski görevimi (Ankara Polis Başmüfettişi) yapıyorum. İdarenin bir tasarrufu var. Bu karara ilişkin şu aşamada bir çabam olmadı. Emir kuluyuz, ne görev verilirse yaparız.? AKP Grup Başkanvekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa ise müfettişlerin raporuyla ilgili soruya şu yanıtı verdi: ?Müfettişlerin raporunu görmedim, içeriğini de bilmiyorum. Emniyet Müdürünün görevini iyi yapmasını tabii ki ben isterim. Hukuki sonuç ne ise ona saygı duyarım.?

Erdoğan ?Biber gazı sıkması gerekiyorsa sıkacak? demişti

OlaylI fındık mitingi sonrasında Ordu Emniyet Müdür Vekili'nin merkeze alınmasına ilişkin soru üzerine Başbakan Erdoğan şunları söylemişti: ?... Bir vali emniyet müdürüne talimat verecek ve valinin verdiği talimata emniyet müdürü tamamiyle ters bir cevapla rest çekecek ve bu emniyet müdürü orada duracak. Ve düşünün ki bir taraftan otobüs kuyrukları, araba kuyrukları Akçaabat'a dayanıyor, öbür taraftan Samsun'a dayanıyor. Bu talimatı veren benim. Bizzat aradım ve ?Bu yoğun trafik açılacak' dedim. Ve bu esnada 2 kişi öldü. Niye öldü bu insanlar? Çünkü trafik kapalıydı bu insanlar hastaneye yetiştirilemedi, ambulans içinde öldüler. O gün bütün o çevrede düğünler iptal edildi. Yine olay aynen Diyarbakır'da olduğu gibi kadınlar, çocuklar yol ortasına konuldu. Ve bütün trafik kesildi. 8-9 saat vatandaşı orada kimsenin mağdur etmeye hakkı var mı? Emniyet müdürünün görevi nedir? Saat 10.30'da yapılanı, talimatı vali bey kendisine verdiği zaman yapmasıdır. Su sıkacaksa o zaman sıkacak, biber gazı sıkacaksa, o zaman sıkacak...?

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber