Güneş gözlüğü alırken bunlara dikkat

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte güneş gözlüğü kullanımı da arttı. Uzmanlar, piyasa da satılan birçok gözlüğün güneşten korumak yerine göz sağlığına zarar verdiği uyarısında bulundu.

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 01 Haziran 2015 23:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Güneş gözlüğü alırken bunlara dikkat

Güneşin kendini iyice gösterdiğini bu günlerde uzmanlar da güneş gözlüğü takanları uyardı. Güneş gözlüklerinin en önemli işlevinin gözümüzün göremediği UV ışınlarına karşı gözü korumak olduğunu hatırlatan uzmanlar, alınacak gözlüklerin bu nedenle kaliteli olanlardan seçilmesi gerektiğine dikkat çekti. Piyasada birçok ucuz gözlük bulunduğunu belirten uzmanlar, bu tip gözlüklerin camlarının hiçbir koruma sağlamadığını gibi göz sağlığına da zarar verdiği uyarında bulundu.

Şık tasarımdan ziyade koruma gücü önemli

Genellikle gözlüklerin modellerine göre güneş gözlüğü seçildiğini dile getiren uzmanlar, şık tasarımların değil kaliteli camların gözü koruduğunu vurguladı. Kalitesiz camlardan yapılan gözlüklerin göz sağlığını da olumsuz etkilediğine dikkat çeken uzmanlar, güneş ışınlarına ve özellikle mor ötesi zararlı ışınlara maruz kalmanın gözde, kızarıklık, yanma, katarakt, sarı nokta hastalığına, göz çevresindeki ciltte kanserler gibi ciddi sağlık sorunlarına da neden olduğunu vurguladı.

Güneş gözlüğü seçerken nelere dikkat edilmeli?

Asıl amacı gözleri korumak olan güneş gözlüğünüzü seçerken, şunları dikkat edilmeli:

-Gözlüğün üzerinde firma tarafından UV bloke etme oranı belirtilmiş olmalı.

-İstenilen oran yüzde 99-100'dür ya da 400 nanometre altındaki ışınları geçirmediğine dair bilgi olmalıdır.

-Rahat bir görüş için gözlüğün camları koyu renk olmalı

-Gözlüğünüz ışığın şiddetini yüzde 50 oranında da azaltabilmeli.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber