Bilgisayarınızı esir alan tehlike!

Önemli dosyalarınızı ele geçirip karşılığında sizden fidye isteyen yeni tehlike ile tanışın!

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Haziran 2015 23:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bilgisayarınızı esir alan tehlike!

Bilgisayar kullanıcıları, bir kez daha ciddi bir tehlike ile karşı karşıya. "Locker" ismi verilen yeni bir zararlı, bilgisayarınızdaki önemli dosyaları şifreliyor ve onlara ulşamanızı engelliyor. Şifrelemeyi kaldırmak içinse, belirtilen hesaplara belli bir miktar para ödemeniz isteniyor. Başka bir deyişle Locker, bilgisayarınızdaki dosyaları esir alıyor ve karşılığında fide isiyor.

Zararlı, amacına ulaşmak için 2048-bit RSA şifreleme yöntemi kullanıyor. Locker'ın şifreleyebildiği dosya türlerinin listesi ise, neredeyse bilinen tüm dosya türlerini kapsıyor.

Locker tarafından şifrelenmiş bir dosyayı açmak istediğinizde, ekranda dosyanın şifrelendiğine ve açılamayacağına dair bir uyarı mesajı beliriyor. Bu mesajda, dosyayı açmak için yaklaşık 23 dolarlık bir ödeme yapmanız gerektiği belirtiliyor. Üstelik bunu yapmanız için size belli bir süre tanınıyor ve ödemeyi yapmazsanız, ele geçirilen dosyaların tamamen silineceği söyleniyor.

Her ne kadar pek çok kullanıcı, internet forumlarında bu sorunla karşı karşıya kaldıklarını söyleseler de, Locker'dan etkilenenlerin sayısı henüz bilinmiyor. İşin kötüsü, eğer Locker'ın tuzağına düştüyseniz, bu durumdan kurtulmanın basit bir yolu da olmaması. Bu yüzden siz siz olun, önemli dosyalarınızı ikinci bir depolama ortamına yedeklemeyi ihmal etmeyin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber