Tombul: Ek zammın yüzde 10 olmasını ve emeklilere de yansımasını istiyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2006 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, hükümet ile memur sendikaları arasındaki toplu görüşmelere ilişkin, "Biz ek zammın yüzde 10 olmasını ve bunun emeklilere de yansımasını istiyoruz" dedi.

Müzakerelerde kuralların eşit iki tarafça belirlenmesi gerektiğini söylediklerini anlatan Tombul, ancak hükümetin bu sürecin bütün kurallarını tek başına belirlemeye çalıştığını, buna da bazı konfederasyonların uyduğunu iddia etti. Tombul, ilk görüşmelerde geçen yıl yapılan mutabakat metninin değerlendirildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hükümet, toplu görüşmelerden önce yüzde 2.38'lik enflasyon farkını 1 Temmuzdan itibaren ödeyeceğini söyledi. Biz, 2006 yılı için kaybımızın yüzde 10 olduğunu, yüzde 10'luk ek zam verilmesi gerektiğini söyledik. 'İlk 6 ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 5 ek zam verilmelidir' dedik. Yine önemli bir ayrım noktamız, yüzde 2.38 bizim tarafımızdan kabul edilmemiştir. Öteki 2 konfederasyon ve hükümet bunu kabul etmiştir, ödemeyle ilgili tarih sorundur."

Sorunun sadece ücret pazarlığı olmadığını vurgulayan Tombul, açlık sınırı etrafında ücretle yaşamak zorunda kalan kamu emekçileri ile basının, görüşme sürecini sadece ücret kısmıyla izlediğini söyledi. Oysa çalışma yaşamında ciddi sorunlar bulunduğunu ifade eden Tombul, kamu istihdam modellerinin parçalandığını, taşeron firmalarla iş güvencesi olmadan, aynı işe farklı ücretlerle eleman çalıştırıldığını anlattı.

Tombul, kamudaki tüm istihdamın iş güvenceli olması, grev ve toplu pazarlık önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini savundu.

Gelecek hafta toplu görüşmeler çerçevesinde eylemler gerçekleştireceklerini de dile getiren Tombul, "23 Ağustos Çarşamba günü bütün illerdeki yöneticilerimiz Ankara'ya gelecek. Güvenpark'ta oturacağız, taleplerimizi ifade edeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber