Kılıçdaroğlu: Lojman kalktı siyasetçiler arasında kopukluk oldu

Selvi Kılıçdaroğlu, Tunceli yolculuğunda kendisine eşlik eden HABERTÜRK'e konuştu

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 05 Haziran 2015 08:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: Lojman kalktı siyasetçiler arasında kopukluk oldu

Düzgün KARADAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na son dönemdeki tüm mitinglerinde eşlik eden eşi Selvi Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimlerine ilişkin beklentilerini ve siyasi parti liderlerinin aileleri arasındaki iletişim kopukluğu hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Tunceli yolculuğunda kendisine eşlik eden HABERTÜRK'e konuşan Selvi Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

ARZUM GÜZEL BİR TÜRKİYE'YE UYANMAK: Meydanlarda zaman zaman sertleşmeler olsa da önceki seçimlere göre sanki bana göre daha iyi. Arzum 8 Haziran sabahı çok güzel bir Türkiye'ye uyanmak. Öyle de umuyorum. Seçim sonuçları daha iyi olacak diye umuyorum. Kavgasız ve dövüşsüz, en başta demokratik bir seçim olmasını istiyorum; gerek oy verme, gerek oy sayımı açısından.

LİDER EŞLERİNİ BASINDAN TANIYORUZ: (Lider eşlerini tanıyor musunuz, yan yana gelmek ister misiniz?) Bayan Demirtaş çok genç, sempatik biri. Kendisini bu sabah izledim eşiyle beraber. Sayın Davutoğlu'nun eşiyle tanışmıştım, hanımefendi bir insan. Kimseye karşı bir önyargım yok. Zaten önyargı taşıyacak kadar da kimseyi tanımıyoruz; basından tanıyoruz. Ancak yan yana geldiğimizde eminim ki gayet güzel sohbetler yapabileceğimiz kişiler hepsi de. O bakımdan bir sorun yaşayacağımızı zannetmiyorum kadınlar olarak. Siyasetçiler geçmişte lojmanda oturuyorlardı. Dolayısıyla daha fazla iletişim içinde olabiliyorlardı. Lojmanda oturmanın öyle bir faydası oluyordu. İster istemez farklı partilerin milletvekilleriyle görüşüyorsunuz; en azından aileleri, çocukları görüşüyordu, tanışıyordu. Eminim siyasetçiler arasında kopuklukta onun da etkisi olmuştur.

KEMAL BEY BİR ÖNCEKİ SEÇİME GÖRE DAHA İYİ: Kemal Bey'in performansını bir önceki seçime göre daha iyi görüyorum. Vaatleri, seçim bildirgesi gerçekten güzel şeyler içeriyor. Çoğu da olabilecek şeyler; uçuk kaçık şeyler değil. O çerçevede konuştuğunuz zaman da daha olumlu mesajlar gidiyor insanlara. İnsanlar umutlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber