8. kez görevden alındı

Haber Giriş : 22 Ağustos 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP iktidarının nasıl acımasızca kadrolaştığını ve hukuk yoluyla karşı çıkanlara da neler yaptığını zaman zaman gündeme getiriyoruz.

Bunlardan en çarpıcı örneklerden biri de Dr. İlhan Eğilmez'in başına gelenler. Yaşadığı haksızlıkları 'Konfeti gibi savrulan değerler' (5.7.2005) ve 'AKP'nin sağlıkta adalet anlayışı' (27.12.2005) başlıklı yazılarımızda anlatmıştık. Dr. Eğilmez'in başına gelenler hala dinmedi. Ümraniye Devlet Hastanesi başhekimliği görevinden 8. kez alındı.

Hatırlatırsak... Dr. Eğilmez bilinen normal bürokratlardan değil; çetin ceviz... Kendisine yapılan her türlü haksız uygulamaya karşın yargı yoluyla hakkını arıyor. Sağlık Bakanlığı'nın üst yönetimini adeta canından bezdirmiş durumda; müsteşar Yargıtay'da yargılanıyor. Müsteşar yardımcısı ve personel genel müdürü haklarında tazminat davaları açmış. Kendisine kim yasadışı işlem yaptıysa, o da hukuk yoluyla hakkını aramış, adli ve idari mahkemelerde 32 dava açmış, hepsinin de takibini avukatsız bir şekilde kendi yapıyor. Görülenlerden 16'sı lehine sonuçlanmış. En son kendisine 'fotokopi paralarını çalışıyor' diyen eski sağlık müdüründen 1.500 YTL tazminat kazanmış.

KARŞIT 33 SORUŞTURMA

Dr. Eğilmez, 2002 kasım seçimlerinden sonra 'muhalif' görülerek Şile'den Ankara'ya, Erzurum'dan Aydın'a kadar bir çok yere 'sürgün'e gönderildi.

Hakkında, mal beyanı vermediğinden tutun da hemşehrilerini işe alıyor gibi gerekçelere dayanan iddialarla 33 soruşturma açıldı. Adeta 'müfettiş bombardımanı'na tutuldu. Ama her seferinde yargıda haklı olduğunu ispatladı.

Bürokrasi tarihinde ender örneklerden biri

NAMUS SÖZÜ VERİLİYOR

Hakkındaki her türlü iddianın mesnetsiz olduğunu gören Sağlık Bakanlığı yöneticileri ve İstanbul Valiliği, yargı kararı sonucunda 7. kez, kendi kurduğu Ümraniye Devlet Hastanesi'ne başhekim olarak verdi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Necdet Ünüvar, Müsteşar Muavini Abdülkadir Atalık, Personel Genel Müdürü Ali Yerlikaya, İstanbul Valisi Muammer Güler, sağlıktan sorumlu Vali Yardımcısı Necati Şentürk ve İl Sağlık Müdür Vekili Mehmet Bakar, Dr. İlhan Eğilmez'e bu tür görevden alma ve soruşturmaların tekrarlanmayacağına 'dair namus' sözü verdiler.

Bunun karşılığında Dr. Eğilmez'den, kendileri hakkındaki şikayetlerini geri almasını ve yargı yoluna gitmemesini istediler.

"Artık beyaz sayfa açtık, bundan sonra belden aşağıya vurmak yok" dediler. Hatta yeni bir görev yeri olarak yeni açılan Başakşehir Devlet Hastanesi'nin kurucu başhekimini önerdiler. Dr. Eğilmez de, 'kan davası' şekline dönüşmüş çekişmeler bitsin diye, bunu kabul etti.

Ama verilen bu sözler Sağlık Bakanı Prof. Recep Akdağ'ın İstanbul ziyaretine kadar sürdü. Ve bir gün kendisine daha yukarıdan gelen bir telefonla "Başakşehir bizim arka bahçemiz, muhalif bir ismin oranın Devlet Hastanesi'nde başhekim olması doğru değil" diye talimat verilmesi üzerine

bütün 'mutabakat' ve 'beyaz sayfa' otomatikman geçerliliğini yitirdi.

İşte sonuç; İlhan Eğilmez, 8. kez Ümraniye'deki görevinden alınmış, verilen 'namus sözleri' üzerine birer bardak soğuk su içildi. Dr. Eğilmez bütün şikayetlerini de geri almış oldu.

Yaşananlar aynen Abraham Lincoln'ın dediğine uyuyor:

"Bazı insanları her zaman, bütün insanları zaman zaman aldatabilirsiniz, ama herkesi devamlı aldatamazsınız."

Yorum açık; izlemeye devam ediyoruz.

(Not: Dr. Eğilmez'in, henüz Nevşehir Turizm Müdürü'nün 23. kez dönüş rekorunu kırmaya epey yolu var.)

yalçın bayer/hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber