Ramazan'da ağzınız kokmasın

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gündoğar, Ramazan ayında ağız kokusunu önlemenin ve ağız sağlığını korumanın yollarını anlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2015 19:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Ramazan'da ağzınız kokmasın

Solunum yolu enfeksiyonları, diş ve dişeti rahatsızlıkları,mide problemleri, böbrek ve karaciğer yetmezliği gibi ciddi hastalıkların ağız kokusuna neden olabileceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gündoğar; ''

Ağız kokusu sorunu Ramazan ayında açlık ve susuzluğa bağlı olarak ortaya çıkan sıkıntılardan biri''

dedi. Ancak ağız ve nefes kokusunu önlemek elinizde.

Dişlerin fırçalanmaması hastalıklara davet çıkarıyor

Ramazan'da dişler fırçalanmadığında sahurdan iftara kadar geçen sürede bakteriler ağızda kolayca üreme imkanı bulur. Bu durum ağızda kötü koku ve diş çürümelerine yol açar. İftar ve sahurdan sonra fırçalanmayan dişlerde oluşan bakteriler ağızda asitlenmeye ve diş çürümelerine sebep olur. Bu durum enfeksiyon yoluyla birçok hastalığa da davetiye çıkarabilir. Diş çürüklerinden ve ağız kokusundan korunmak için iftar ve sahurdan sonra dişlerimizi özenle fırçalamalıyız.

İyi fırçanlanmalı

Dişler fırçalanırken, dil yüzeyi ve diş eti bölgelerinin de fırça yardımıyla iyice temizlenmesi gerekir. Oruç tutanların ayrıca ağız antiseptiği kullanmaları da tavsiye edilir. Böyle bir imkan yoksa tuzlu su ile de gargara yapılabilir. İyi bir ağız bakımı için ayrıca diş ipi kullanılmalı, bütün görünen görünmeyen iç ve dış yüzeyler ile dil üstü mutlaka en az 2 dakika fırçalanmalı ve temizlenmeli.

Asitli içeceklerden uzak durun

Diş çürüklerinden korunmak ve ağız kokusu sorunu yaşamamak için Ramazan'da da asitli yiyeceklerden uzak durulmasında fayda var. Sahurda karbonhidratlı yiyecekler daha az tüketilmeli, peynir ve süt gibi kalsiyumlu yiyecekler ile meyve sebze ağırlıklı beslenmeye özen gösterilmeli.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber