Memur-Sen 'eylem' tehdidi yaptı

Haber Giriş : 28 Ağustos 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Başkanı Ahmet Aksu, memur maaşlarına hükümetin yüzde 4 zam teklifinin yarın Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğine işaret ederek, bu zam oranının kabul edilemez olduğunu ve mutabakat sağlanamadığı takdirde Türkiye'nin dört bir yanında eylem yapılacağını açıkladı.

Memur-Sen Başkanı Ahmet Aksu Ankara, Sıhhiye'de Toplu Görüşme Takip Merkezi'nde bir basın açıklaması yaptı. Aksu, son ana kadar masada kalacağını ve diğer konfederasyonların tepkilerinin kendilerini ilgilendirmediğini kaydetti. Aksu, toplu görüşmelerin sadece maaş odaklı olmasının rahatsızlık verici olduğunu savunarak, memurların ayrıca sosyal hak ve çalışma koşullarıyla ilgili sorunları olduğunu da hatırlattı. Kamu İşveren Kurulu'nun teklif ettiği yüzde 4 oranının yarın Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğine işaret eden Aksu, memurumuzun yaşam şartlarının açlık ve yoksulluk sınırının altında olduğunu belirtti. Aksu, temmuz ayı itibarıyla açlık sınırının 699.30, yoksulluk sınırının ise 1941 YTL olduğunu kaydetti. Aksu, "Bu rakamlar ortadayken, Türkiye istatistik kurumunun yoksulluk sınırı 1.475.YTL rakamı ortadayken; nasıl yüzde 4 zammın altına imza atmamız beklenmektedir. Bu memuru açlığa ve sefalete mahkûm etmek demektir" dedi.

BÜYÜME YANSIMALI:

İstenilen zam oranının bütçenin yüzde 60'ını kapsadığı ve kaynak yok yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını savunan Aksu, kaynak yok önerisine karşılık tek haneli enflasyon rakamlarını, yüzde 7.6'lık büyüme oranını hatırlattı. Büyüme oranlarının memur maaşlarına yansımasını istediklerini anlatan Aksu, "Eğer yüzde 7.6'lık büyüme oranı doğruysa kamu çalışanlarının haklı ücret talepleri karşılanmalıdır" dedi. Aksu, ekonomik büyümeden ve artan milli gelirden hak edilen ve enflasyon farkının ödenmesi gerektiğini ifade etti. IMF nedeniyle kaynak olmadığının söylendiğini kaydeden Aksu, IMF reçetelerinin artık acı verdiğini söyledi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber