Korucular, HDP'siz koalisyon istiyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Cumhuriyet tarihinin en antidemokratik seçiminin yaşandığını iddia eden korucular, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan HDP'siz koalisyon istedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Haziran 2015 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Korucular, HDP'siz koalisyon istiyor

MERİÇ TAFOLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde seçim güvenliğine ilişkin saptamalarını sıralayan korucu heyetine, "Farkındayız, benzer ihbarlar aldık. Seçim güvenliği meselesi kurulacak hükümetin ilk konularından biri olmalı" dediği öğrenildi. Seçim barajını tamamen kaldırmak istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu'nun, bölgede PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen korucu çocukları bulunduğunun kendisine iletilmesi üzerine ise, "Okulda olması gereken çocukların dağda olmasını yadırgıyorum" ifadesini kullandı. Korucular, cumhuriyeti kuran partinin HDP'li bir koalisyonda yer almasının doğru olmadığına inandıklarını Kılıçdaroğlu'na iletti.

Kılıçdaroğlu, önceki gün Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen ve beraberindeki heyetle görüştü. Görüşmeye Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de katıldı.

Alınan bilgilere göre Sözen, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Cumhuriyet tarihinin en antidemokratik seçimleri yaşandı. Silahların gölgesinde bir seçim süreci gerçekleşti. Oy kulanılan okulların içinde, kapısında Öcalan posterleri açılmıştı. Silahlarla oy istendi. Bu seçim, HDP'nin bir başarısı olarak gösterilemez" dedi. Sözen, bölgede yaşanan olaylara ilişkin bazı örnekleri anlattı. Sözen'in, bir Seçim Güvenliği Yasası çıkarılması gerektiğini, toplu oy kullanımları gibi olayların yaşanmaması için bunun gerçekleşmesi gerektiğini belirttiği öğrenildi

'Farkındayız'

Kılıçdaroğlu'nun, hassasiyetleri paylaştığını vurguladığı, "Bu tür olayların bazılarını biz de biliyoruz. İhbarlar aldık. Teşkilatlarımıza yönelik tehditler vardı. Seçim güvenliği konusu, kurulacak hükümetin ilk konularından biri olmalı. Seçim güvenliğine yönelik bu uyarılarınızın temelinde hükümetin; çözüm süreci ile kamu güvenliğini birbirinden ayrı tutmaması yatıyor. Ancak seçim barajı hassasiyeti nedeniyle bölgede farklı oy kullanma alışkanlıkları yaşandığını biliyoruz" değerlendirmesini ilettiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber