TEDAŞ: TMSF'ye yönelik haciz işlemimiz yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2006 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ), kurum tarafından TMSF'ye yönelik yürütülen hiç bir haciz işleminin bulunmadığını bildirdi.

TEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde bazı gazetelerde yer alan, ''TEDAŞ'ın Sivas Demir Çelik ve ERG şirketlerine alacakları nedeniyle yıllarca uğramadığı ve bu şirketler TMSF'ye devredildikten sonra ödeme emri çıkararak haciz işlemi başlattığı'' yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Açıklamada, ERG'nin TEDAŞ abonesi olmadığı, dolayısıyla bu kuruluştan enerji alacağının da bulunmadığı belirtildi.

Sivas Demir Çelik'te ise icra işlemleri ve elektriğin kesilmesi dahil gerekli müeyyidelerin uygulandığı, 31 Mayıs 2006 tarihinde 7 milyon 475 bin YTL tutarındaki enerji borcunun icra dairesinde taksitlendirmesi sonucunda enerji verildiği ifade edildi.

Adı geçen şirkete kayyum olarak atanan TMSF'nin TEDAŞ'a olan elektrik borçlarının yeniden yapılandırılması ve enerjisinin kesilmemesi talebi üzerine Fon ile gerekli görüşmelerin yapıldığı da kaydedildi.

Açıklamada, icra dairesinde yapılan taksitlendirmenin aksamadan ödenmesi ve son iki döneme ait 4 milyon 349 bin YTL'nhin de 18 ay taksitlendirilmesi ve enerjinin kesilmemesi talebinin olumlu karşılandığı açıklandı.

Açıklamada, ''Kurumumuz tarafından TMSF'ye yönelik yürütülen hiç bir haciz işlemi bulunmamaktadır'' denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber