TRT'nin İnögel'den canlı yayınladığı 'Sayısal Gece', ilçeyi karıştırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2006 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnebolu Belediye Başkanı İdris Güleç, Atatürk'ün İnebolu'ya gelişi ve Şapka Devrimi'nin 81. yıldönümü etkinlikleri kapsamında TRT'nin İnebolu'dan canlı olarak yayınladığı, "Sayısal Gece" isimli eğlence programının ilçede büyük tepki gördüğünü söyledi.

Güleç, programın beklentilerini karşılamaktan çok uzak olduğunu ve programda İnebolu ile dalga geçildiğini öne sürerek, sanatçıları da kaprisli davranmakla suçladı.

Sanatçılar Ahmet Ahmetov, Türkü ve Sonat'ın katıldığı programı tüm ilçe halkının protesto ettiğini belirten Güleç, TRT ekibinin İnebolu'da 3 gün boyunca çekimler yapmasına rağmen programda, "İnebolu'yu gezemedik, yağmur yağdı" şeklinde ifade kullanılarak ilçenin tanıtılmadığını söyledi.

Güleç, Kurtuluş Savaşı döneminin önemli merkezlerinden olan İnebolu'yu kimsenin hafife alma hakkı olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Ulu önder Atatürk'ün önem verdiği, kurtuluş mücadelesinin başladığı ve yürütüldüğü, Türk inkılaplarından en önemlilerinden biri olan Şapka ve Kıyafet Devrimi'nin yapıldığı ilçemiz İnebolu'yu hafife almaya ve dalga geçmeye kimsenin, hiçbir kurumun hakkı yoktur. Buna asla izin vermeyiz." Program sırasında TRT Genel Müdürü tarafından gönderilen plaketi almayarak tepkisini gösterdiğini ifade eden Güleç, şunları söyledi:

"Plaketlerini almak için sahneye çıkan Kastamonu Vali Yardımcısı ve İnebolu Kaymakamı kısa kestirilen konuşmalarında günün anlamını vurgulamaları üzerine sunucu 'Ya, öyle mi!' gibi şaşkın bir ifade ile akıllara durgunluk verecek bir cevap vermiştir. Gerek sanatçı çekimi, gerekse teknik ekibin resmi kurumlar tarafından karşılanması güç isteklerde bulundukları, bir jeneratör için 1200 litre akaryakıt talep ettikleri, gelen sunucuların ve görevlilerin içki, yemek gibi veya otel beğenmeme gibi taleplerde bulundukları, hatta bir diş fırçası için bile ayaklarına görevli çağırdıkları, viski bardağı talep ettikleri, gelen sanatçıların havaalanına kadar taksi istedikleri, 3 telefon, 1 faks cihazı bağlatıp bunları kullanmadıkları, bunları yaparken de TRT'nin adını kullandıkları, daha da karşılanması güç taleplerde bulundukları görülmüştür.

Böylesine kötü bir kadro ile böylesine önemli bir programın nasıl götürüldüğü anlaşılamamıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber