Sahte Milletvekili yakalandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2006 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendisini milletvekili olarak tanıtan ve yakınlarını işe sokacağı vaadiyle muhtarları dolandıran A.R. K. ile suç ortağı H.İ.E. yakalandı.

Olay, AK Parti Eskişehir Milletvekili Muharrem Tozçöken'in bazı kişilerin kendi ismini kullanarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu ile ortaya çıktı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şubesi tarafından yapılan operasyonda kendisini milletvekili olarak tanıtan A.R. K. ile suç ortağı olan H.İ.E. yakalandı. Zanlılardan A.R. K.'nın milletvekili ismini kullanarak kurbanları olarak seçtiği muhtarları telefonla aradığı, çocuklarını ve yakınlarını işe sokmak vaadiyle dolandırdığı öğrenildi. Diğer zanlı H.İ.E.'nin ise sahte milletvekilinin özel kalem müdürü gibi parayı aldığı saptandı. İki zanlı bugüne kadar gerçekleştirdiği eylemlerde muhtarları yaklaşık 30 milyar lira dolandırdı.

Polisteki ifadesinin ardından Adliye'ye sevkedilen zanlılardan A.R. K. suçlamaları kabul etmeyerek kamerelara ilginç açıklamalarda bulundu. Kendisinin asgari ücretle çalışan bir işçi olduğunu öne süren zanlı, kendisi ile birlikte yakalanan diğer arkadaşını suçladı. Üstündeki tişörtü gösteren ve 'Ben milletvekili veya bakan olsam böyle mi giyinirdim' diyen A.R. K. diğer arkadaşının takım elbise giydiğini asıl suçlunun o olduğunu öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber