Suriye sınırında sessizlik

KİLİS Valiliği'nin Suriye sınırında bazı bölgeleri 5 gün süreyle Özel Güvenlik Bölgesi ilan etmesinden sonra Türkiye-Suriye sınırında sessizlik hakim oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Temmuz 2015 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suriye sınırında sessizlik

Kilis Valiliği, Suriye sınırındaki IŞİD kontrolündeki bölgelerin karşısındaki Öncü Hudut Karakolu ile İnanlı Hudut Karakolu'nun bulunduğu alan ile PYD denetimindeki Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili Hudut Karakolu arasındaki bölgede bugün saat 13.00'ten itibaren geçerli olmak üzere 5 gün süreyle Özel Güvenlik Bölgesi ilan etti.

Dün akşam saatlerinde Özel Kuvvetler'e bağlı bordo bereli birliklerin sevk edilmesinin ardından bu karar alınırken, birlikler de Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen 2 noktada konuşlandırıldı. Alınan kararın ardından bu sabah 2 noktadaki bölgede hareketlilik gözlenmedi. Sessizliğin hakim olduğu bölgede alınan güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve sürekli olarak zırhlı araçlarla devriye görevi yapıldığı görüldü.

Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen alanda tarlaları olan vatandaşlar ise karar nedeniyle arazilerine gidemediklerini ifade etti.

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber